Jauniešu darba iespējas vasarā

Jauniešu darba iespējas vasarā

Ir jaunieši, kuri vēlas nopelnīt naudu, strādājot vasaras brīvlaika, lai savām vēlmēm to ar prieku iztērētu. Ir jaunieši, kuriem tas ir nodrošināts, un kuri var kaut vienu vasaras mēnesi kaut kur strādāt. Bet ir jaunieši, kuri nevar atrast un kuriem nav tik lielas iespējas strādāt vasarā par naudu.

Latvijā jau pāris gadu tiek izstrādats tāds projekts, ka jauniešiem, kuriem ir trūcīgo, maznodrošināto vai daudz bērnu ģimenes statuss ir iespēja strādāt vasarā kāda noteiktā vietā. Bet tas ir tikai  jauniešiem no 15 gadu vecuma līdz vecumam, kad tie beidz mācīties skolā. Šie jaunieši, strādājot mēnesi, nopelna minimālo algu. Viņiem ir daudz iespējas ,kur strādāt. Piemēram, kā Ventspilī: jaunietis, kurš dzīvo Ventspilī, un ir ar šo noteikto statusu var strādat –Ventspils piejūras kempingā, Piedzīvojumu parkā, veikalā “Rubīns” un citur. Tā kā iespējas ir diez gan daudz, tad tās ir jaizmanto.

Runājot par jauniešiem bez šāda statusa.Viņiem šādas iespējas nav. Vēl pirms diviem gadiem jaunieši varēja viegli atrast darbu vasarā, kaut arī viņiem šī statusa nebija. Citi jaunieši caur pazīstamiem dabū darbu, citiem kaut kā paveicas un viņi tiek dažos uzņēmumos strādat. Bet arī tie jaunieši, kas darbu nedabū, ļoti vēlas strādāt. Bet mēs nekā viņiem nevaram palīdzēt.
Pēc maniem uzskatiem, jauniešiem ir jādod  iespēja strādāt vasaras brīvlaikā, ja tas ir iespējams. Jo tās sajūtas ir ļoti labas, kad tu pats mēnesi esi čakli un kārtīgi strādājis, un pienāk pēdēja diena, un tu saņem savu labi nopelnīto naudiņu.