VIZIUM Zinātnieku naktī aicina radošā veidā iepazīt izgudrotājus un zinātniekus

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM aicina ikvienu interesentu 29. septembrī piedalīties Zinātnieku nakts aktivitātēs, kurās būs iespēja praktiskā, radošā un atraktīvā veidā iepazīt izcilus prātus – pasaulslavenus izgudrotājus, zinātniekus un viņu sasniegumus! Pasākums ir bezmaksas.

Katru gadu septembra pēdējā piektdienā norisinās Eiropas Zinātnieku nakts, kuras mērķis ir popularizēt zinātni un tās sasniegumus. Šogad Ventspils zinātnes centrs VIZIUM piedāvā Ventspils iedzīvotājiem un viesiem daudzveidīgas bezmaksas aktivitātes, ar kuru palīdzību būs iespēja iepazīties ar pasaulslavenu zinātnieku un izgudrotāju stāstiem, teorijām, idejām un izgudrojumiem.

Pasākums norisināsies 29. septembrī plkst. 19.00 – 22.00 Ventspils zinātnes centra VIZIUM 2. stāvā. Ieeja Zinātnieku nakts pasākumā būs caur zinātnes centra terasi 2. stāvā. Pasākums ir bezmaksas un pieejams ikvienam interesentam bez vecuma ierobežojuma.

Kurš izgudroja Morzes kodu, elektrisko spuldzi? Kurš ieviesa jēdzienu pH līmenis? Kurš atklāja gravitācijas spēku? Zinātnieku naktī iepazīsim Īzaku Ņūtonu, Leonardo da Vinči, Leonardo Bernulli, Semjuelu Morzi, Zahariasu Jansenu un citus izcilus prātus. Pasākuma apmeklētāji varēs ne tikai uzzināt vairāk par pašiem zinātniekiem, bet arī praktiskā un radošā veidā izprast viņu izgudrojumus un teorijas, piedaloties katram zinātniekam veltītā darbnīcā vai aktivitātē, piemēram, iemācīties rakstīt spoguļrakstā, nodot ziņu ar Morzes kodu, noteikt dažādu šķīdumu pH līmeni, izveidot un iedegt spuldzi, kļūt par dabas pētniekiem, izmantojot mikroskopus, un ne tikai!

Savukārt Ventspils Augstskola VIZIUM Zinātnieku nakts apmeklētājiem piedāvās praktiskas nodarbības, virtuālo ekskursiju pa Irbenes radioteleskopa teritoriju, viktorīnu par astronomiju un fiziku, kā arī robotu paraugdemonstrējumus. Ikvienam interesentam būs iespēja vērot zvaigznes ar teleskopu (piemērotu laikapstākļu gadījumā) un aprunāties ar Ventspils Augstskolas IZI VSRC astronomiem un astrofiziķiem. Arī Ventspils Augstskolas piedāvātās aktivitātes norisināsies zinātnes centra VIZIUM 2. stāvā.

Pasākuma laikā būs pieejams tematisks fotostūrītis, kurā apmeklētāji varēs uzņemt jautras bildes zinātniskā noskaņā, kā arī darbosies kafejnīca “West Cafe”, kur būs iespēja iegādāties uzkodas un dzērienus.

Ekspozīcijas zāle pasākuma laikā būs slēgta. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: [email protected]. Aktuālākā informācija par zinātnes centra pasākumiem un piedāvājumu VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv.