Mūzikas vidusskola rīkos ritma mūzikas absolventu ”Jam Session”

Šī būs Ventspils Mūzikas vidusskolas 95. jubilejas ievadballīte – laipni lūgti apmeklēt kafejnīcu “OTTO” koncertzālē “Latvija”, 29. septembrī plkst. 19. Ieeja bez maksas.

Skolas 95 gadu jubilejai veltītā džemsesija plānota pulcējot skolas izcilākos absolventus – džeza mūzikas profesionāļus: Roberts Martini (saksofons), Toms Mikāls (klavieres), Pauls Ķierpe (sitaminstrumenti), Ilmārs Priede (basģitāra).

Ventspils Mūzikas vidusskolas rīkoto džemsesiju tradīcija vijās cauri teju 20 gadu ritma mūzikas nodaļas vēsturei. Sākumā tie bija “Džeza foajē” koncerti Pils ielas namā, tad “Laiks ar džezu” dažādās pilsētas vietās (kad skolai īstu māju vairs nebija) un tagad skola rīko Jam Session vai džemsesijas pilsētas lokālos, jo džeza mūzika no tādiem ir cēlusies. Džemsesiju rīkotāju vēlme ir – būt pēc iespējas tuvāk publikai, veidot kultūras vidi demokrātiskā, cilvēkiem visvieglāk pieejamā vidē un noskaņā. Šoreiz izvēlēta kafejnīca “OTTO” jo tā darbojās skolas un koncertzāles kopējās telpās – pašu mājā, tas sasaucās ar skolas jubilejas pasākumu sērijas kontekstu.

Džemsesija – improvizēta džeza mūziķu uzstāšanās, brīva saspēle.

Šis koncerts notiks Ventspils domes finansēta projekta ietvaros. Projekta mērķis: uzturēt un attīstīt džeza improvizācijas un brīvās mūziķu saspēles tradīciju Ventspilī dažādojot un bagātinot pilsētas kultūras procesu un uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, radot iespēju labai atpūtai un augstvērtīgas mūzikas baudīšanai demokrātiskā vidē un nepiespiestā noskaņā, veidot saikni ar publiku tai pieejamās vietās – dažādos lokālos, kuru īpašnieki ir gatavi uzņemt šādus kultūras notikumus savās telpās. Projekta uzdevums: Ventspils Mūzikas vidusskolas 95 gadu jubilejai veltītai džemsesijai jākļūst par atskaites punktu uzlūkojot teju 20 gadu vēsturi mūsdienu ritma mūzikas mācīšanai skolā. Mūzikas vakars pulcēs absolventus, kuri džeza mūzikas saspēlē demonstrēs apgūto: skolas gados, studijās dažādās Eiropas augstskolās un profesionāla mūziķa praksē Latvijā un ārvalstīs.