Latvijas Radio 5 aicina jauniešus pieteikties DJ skolai

Veicinot jauno talantu piesaisti un sagatavošanu, Latvijas Radio 5 izsludina pieteikšanos jaunajam DJ skolas iesaukumam. Šogad atlasē aicināti pieteikties jaunieši 16 līdz 25 gadu vecumā, kuri vēlas attīstīt sevi radio un mediju vidē.

DJ skolā būs iespēja apgūt radio dīdžeja, multimediālā satura veidošanas un raidījumu vadītāja prasmes. Sešiem, konkursu izturējušajiem jauniešiem būs iespēja pilnveidot sevi Latvijas Radio darbinieku un izcilu pedagogu vadībā, kā arī veidot un vadīt raidījumus īpaši izveidotā interneta “pop-up” kanālā. Pieteikumus atlasei var iesniegt līdz šī gada 6. oktobrim.

Kursā DJ skolas dalībnieki varēs apgūt:

  • radio raidījumu vadīšanas un veidošanas pamatus, darbojoties savā “pop-up” interneta kanālā kopā ar Latvijas Radio 5 pieredzējušajiem dīdžejiem;
  • skaņas montāžas un apstrādes pamatus kopā ar Uldi Cīruli jeb DJ Monsta;
  • runas prasmes aktiera un runas pasniedzēja Gerda Lapoškas vadībā;
  • multimediālā satura veidošanu un analīzi kopā ar Lotu Ulmani;
  • uzticamas informācijas iegūšanu un analīzi pie Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktora Kārļa Dagiļa;
  • mūsdienu mūzikas vēsturi kopā ar LR5 ētera personību Tomu Grēviņu.

DJ skolas nodarbības notiks 2–3 reizes nedēļā no 19. oktobra līdz 28. novembrim Latvijas Radio telpās Rīgā, Doma laukumā 8. Katram audzēknim būs savs mentors – kāda no Latvijas Radio 5 ētera personībām, kas sniegs atbalstu radio raidījuma veidošanā un mācību procesā. Konkursa nolikums paredz, ka pieteikties konkursā var arī DJ dueti, trio vai ansambļi.

Pieteikumus dalībai DJ skolā var iesniegt līdz  šī gada 6. oktobrim, elektroniski uz e-pasta adresi [email protected] (virsrakstā norādot: DJ skolas konkurss), nosūtot motivācijas vēstuli, aprakstu par sevi un līdz 2 minūtēm garu video par kādu Latvijas vai pasaules aktualitāti. Video veidošanai nav noteikumu – īpaši tiks novērtēts pieteikumu radošums. DJ skola uzņems 6–8 talantīgākos jauniešus. Mācības pieejamas bez maksas.

DJ skolas konkursa nolikums pieejams šeit.

Vairāk informāciju meklē šeit