Oktobrī jauniešiem un darba ar jaunatni veicējiem plašas iesaistes un izaugsmes iespējas

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) 2023. gada oktobrī jauniešiem un darba ar jaunatni veicējiem piedāvā plašas iesaistes un izaugsmes iespējas. JSPA konference “Nākamais solis darbā ar jaunatni – izaugsmei”, pasākumi un konkursi iniciatīvas “Erasmus dienas” un kampaņas “Time to Move” ietvaros, mācības par programmu “Eiropas Solidaritātes korpuss” – tikai dažas no iespējām. Tāpat vēl līdz 4. oktobrim var iesniegt projektu pieteikumus kādā no Eiropas Savienības programmu projektu konkursā!

Konference “Nākamais solis darbā ar jaunatni – iekļaušanai”

Ikviens jaunatnes jomā iesaistītais aicināts pieteikties JSPA konferencei “Nākamais solis darbā ar jaunatni – izaugsmei”, kas notiks 18. oktobrī plkst. 10.00-17.15 kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”. Tās laikā būs iespēja uzzināt aktuālo jaunatnes jomā un līdzdarboties praktiskās darbnīcās, lai ne vien pilnveidotu zināšanas par darbā ar jaunatni iesaistīto profesionalizācijas, neformālās un formālās izglītības iespējām, dažādām jaunatnes darbinieka lomām, bet arī atklātu un praktiski izmēģinātu jaunas metodes darbā ar jaunatni.

Pieteikšanās konferencei līdz 8. oktobrim (ieskaitot), aizpildot anketu. Aktuālā informācija par konferences programmu tiks publicēta jaunatne.gov.lv tīmekļvietnē.

Nacionālā eTwinning konference 2023

Savukārt 7. oktobrī Rīgā norisināsies ikgadējā nacionālā eTwinning konference eTwinning skolotājiem, skolu vadības un izglītības pārvalžu pārstāvjiem, kuras tēma šogad veltīta inovācijām un radošumam izglītības iestādēs. Konferences laikā skolu komandas prezentēs labākos pagājušā mācību gada eTwinning sadarbības projektus. Tāpat būs iespēja iedvesmoties no ekspertiem un pasākuma noslēgumā tiks apbalvoti konkursa “Nacionālā eTwinning balva 2023” uzvarētāji!

Pieteikties konferencei var līdz 2. oktobra plkst. 9.00, aizpildot pieteikuma anketu. Plašāka informācija par konferences programmu pieejama jaunatne.gov.lv tīmekļvietnē.

Pēdējā iespēja iesniegt projektu pieteikumus

Atgādinām, ka organizācijas, pašvaldības, jauniešu neformālās grupas un citi interesenti vēl līdz 4. oktobra plkst. 13.00 pēc Latvijas laika var iesniegt savus projektu pieteikumus “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu konkursos. Projektu īstenotājiem Latvijā abos projektu konkursos kopā pieejami vairāk nekā 2,5 miljoni eiro savu ideju īstenošanai. Neskaidrību un jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar abu programmu nodaļu ekspertiem.

Mācības par programmu “Eiropas Solidaritātes korpuss”

Jaunatnes darbinieki, jaunatnes lietu speciālisti, jaunatnes projektu vadītāji, brīvprātīgo mentori un citi interesenti līdz 2.oktobrim aicināti pieteikties starptautiskām mācībām par programmu “Eiropas Solidaritātes korpuss”. Tās notiks no 2. oktobra līdz 12. novembrim tiešsaistē. Plašāka informācija par mācību saturu, kā arī saite uz pieteikšanās anketu pieejama JSPA tīmekļvietnē.

Kampaņa “Time to Move”

Visu oktobri 13-30 gadus veci jaunieši aicināti piedalīties Eiropas jaunatnes informācijas tīkla Eurodesk kampaņas “Time to Move” pasākumos, spēlēt divas tiešsaistes izlaušanās spēles, kā arī piedalīties sociālo mediju izaicinājumā un T-krekla dizaina konkursā. Labāko darbu autori katrā izaicinājumā un konkursā tiks pie vērtīgām balvām.

Plašāka informācija par kampaņas ietvaros organizētiem pasākumiem, kas notiks Latvijā, tiks publicēta jaunatne.gov.lv tīmekļvietnē. Tāpat interaktīva pasākumu karte, kā arī izaicinājuma un konkursa nosacījumi, cita aktuālā kampaņas informācija pieejama tīmekļvietnē timetomove.eurodesk.eu.

Iniciatīvas “Erasmus dienas” un “DiscoverEU”

Jaunieši un jaunatnes jomā iesaistītie aicināti piedalīties iniciatīvā “Erasmus dienas”, kas šogad norisināsies sešas dienas no 9. līdz 13. oktobrim Latvijā un citviet Eiropā! To laikā būs pieejams plašs pasākumu klāsts par programmas “Erasmus+” aktualitātēm, iespējām un ieguvumiem. Lai uzzinātu par plānotajiem pasākumiem, interesentus aicinām ielūkoties tīmekļa vietnē erasmusdays.eu ievietotajā pasākumu kartē. Tāpat “Erasmus+” projektu īstenotājiem vēl var pieteikt savu Erasmus dienu pasākumu. Plašāka informācija par nosacījumiem un iniciatīvu kopumā pieejama JSPA tīmekļvietnē.

Savukārt 18 gadīgiem jauniešiem no 4. oktobra plkst. 13.00 līdz 18. oktobra plkst. 13.00 būs iespēja pieteikties iniciatīvai “DiscoverEU”. Tā piedāvā iespēju saņemt bez maksas ceļošanas kartes, lai dotos ceļojumā un uzzinātu vairāk par Eiropas daudzveidību, kultūras mantojumu un vēsturi, kā arī iegūtu jaunus draugus no visas Eiropas. Plašāka informācija par iniciatīvu pieejama tīmekļvietnē jaunatne.gov.lv un Eiropas Jaunatnes portālā.