Izsludina 2022. gada Ventspils jauniešu brīvā laika pavadīšanas projektu konkursa I kārtu

Kultūras centrs izsludina Ventspils pilsētas domes 2022. gada jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvās atpūtas veicināšanas projektu finansēšanas konkursa I kārtu.

Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt Ventspils pilsētai nozīmīgus projektus, kas veicina un popularizē Ventspils pilsētas jauniešu aktīvas atpūtas un brīvā laika pavadīšanas iespējas un to attīstību. Pretendēt uz finansiālu atbalstu var jebkura juridiska persona, fiziska persona, kura sasniegusi 18 gadu vecumu un reģistrējusies Valsts ieņēmumu dienestā, un citi. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties Ventspils Kultūras centra mājaslapā: kulturascentrs.ventspils.lv.

Projektu pieteikumu iesniegšana no 2021. gada 17. decembra līdz 2022. gada 19. janvārim. To iespējams izdarīt elektroniski, sūtot uz e-pastu: [email protected], sūtot pa pastu uz adresi – Kuldīgas iela 18, Ventspils, LV-3601, vai iesniedzot klātienē Kultūras centrā, iepriekš saskaņojot ierašanas laiku pa tālr. 28887059. Konsultācijas par projekta pieteikumu izstrādi iespējams saņemt, sazinoties ar projektu konkursa kuratori Unu Mežiņu pa tālr. 63624796, e-pasts: [email protected].

2021. gadā atbalstīti 15 projekti par kopējo summu 14 000 EUR. Ar pašvaldības līdzfinansējumu tika realizēts ikgadējs, jauniešu iecienīts pasākums “Šausmu trase”, biedrība “Witchbroom studio” piedāvāja apgūt drona vadīšanas tehniku, savukārt, dažādu video projektu tapšanas noslēpumus meistarklasē “Tikai darot kaut kas top” atklāja režisore Dace Pūce. Atbalstīti vairāki projekti, kuru rezultātā tapa saistoši mūzikas videoklipi – talantīgās ventspilnieces Emīlijas Jermolas  dziesmai “Augustā”, biedrības “Mazā prinča planētas” un citu Latvijas labāko ansambļu kopdarbam “Ai, tu mana brāļa sēta” un popstudijas “Jūras akmentiņi” dziesmai “ Tas ceļš zem kājām” (“Nāc”). Atbalstu saņēmuši arī citi projekti, kuri sniedz iespēju jauniešiem aktīvi, radoši un lietderīgi pavadīt brīvo laiku Ventspilī.