Izsludina 2022. gada Ventspils Kultūras projektu konkursa I kārtu

Kultūras centrs izsludina Ventspils pilsētas domes 2022. gada Kultūras projektu finansēšanas konkursa I kārtu.

Konkursa mērķis ir veicināt Ventspils pilsētai nozīmīgus kultūras projektus un atpazīstamību, kas sekmē visu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstību, kultūrizglītību un kultūras mantojuma saglabāšanu, tādējādi paplašinot kultūras produktu piedāvājumu Ventspils iedzīvotājiem.

Konkursā aicināti piedalīties uzņēmēji, nevalstiskas sabiedriskas organizācijas, komersanti, Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas fiziskas personas un citi. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties Ventspils Kultūras centra mājaslapā: kulturascentrs.ventspils.lv.

Projektu pieteikumu iesniegšana no š.g. 15. decembra līdz 2022. gada 17. janvārim. To iespējams izdarīt elektroniski, sūtot uz e-pastu: [email protected], sūtot pa pastu uz adresi – Kuldīgas iela 18, Ventspils, LV-3601, vai iesniedzot klātienē Kultūras centrā, iepriekš saskaņojot ierašanas laiku pa tālr. 28887059. Konsultācijas par projekta pieteikumu izstrādi iespējams saņemt, sazinoties ar projektu konkursa kuratori Unu Mežiņu pa tālr. 63624796, e-pasts: [email protected].

2021. gadā Ventspils Kultūras projektu konkursā atbalstīts 21 projekts par kopējo summu 25667 EUR. Atbalstīto projektu vidū bija Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas projekts, kura ietvaros rakstnieki no vairākām Kurzemes pilsētām piedalījās konkursā “Kurzemes prozas lasījumi”, tādējādi attīstot Kurzemes literāro vidi. Mūzikas cienītājiem bija iespēja baudīt Ventspils Mūzikas vidusskolas organizētās “Kamermūzikas dienas” un Ventspils kamerorķestra, jauktā kora “Ventspils” un solistu koncertus. Biedrība “Projekts “Videoatmiņa”” veica teju simts arheoloģisko priekšmetu digitalizāciju, kuru ikviens interesents varēs apskatīt Ventspils muzeja mājaslapā. Un vēl vairāki interesanti projekti, kas paplašināja kultūras dzīves piedāvājumu Ventspils iedzīvotājiem.