Vietējā kases grāvēja “Kriminālās ekselences fonds” (KEF) komanda uzsākusi darbu pie jaunas pilnmetrāžas filmas un šobrīd meklē aktierus šim projektam

Topošās filmas nosaukums būs “Tumšzilais evaņģēlijs”. Kā raksta filmas veidotāji, tai tiek meklēti gan aktieri, gan aktrises, gan bērni, gan pieaugušie.

“Menti, bandīti, 1995. gada Rīga – iespējams, mums noderēs tieši tava seja, tādēļ sūti bildes un kontaktus uz [email protected],” aicina filmas veidotāji.

Īpaši tiek uzsvērts, ka iepriekšēja aktiermākslas pieredze nav nepieciešama, drīzāk pat otrādi. Tāpat KEF komanda atgādina, ka tieši neprofesionāls aktieris, bez iepriekšējas pieredzes – Andris Daugaviņš – par lomu filmā tika pie nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākais aktieris otrā plāna lomā”.

“Šobrīd meklējam vīriešus un sievietes vecumā no 18 līdz 70 gadiem, kā arī zēnus un meitenes vecumā no 8-15 gadiem,” raksta filmas veidotāji.

Atgādinām, ka kriminālo komēdiju “Kriminālās ekselences fonds” par privātiem un pūļa finansējuma kampaņā savāktiem līdzekļiem veidoja režisors Oskars Rupenheits. Tajā filmējušies tikai neprofesionāli aktieri. Filma pirmizrādi piedzīvoja 2018. gadā, kļūstot par vietējo kases grāvēju. Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” ceremonijā filma tika pie divām balvām kategorijās “Labākais scenārijs” un “Labākais aktieris otrā plāna lomā”, kā arī pie “Delfi” lasītāju simpātiju balvas.