Ventspils skolēnu mācību uzņēmumi starp labākajiem

Trīs Ventspils skolēnu mācību uzņēmumi – “Clay Break”, “Clay Play” un “SensDrums” – iekļauti starp 20 labākajiem Latvijā vidusskolas grupā Junior Achievement Latvia īstenotajā skolēnu mācību uzņēmumu programmā.

Programmas fināla pasākums “Jauno uzņēmēju dienas 2021” šogad no 15. līdz 17. jūnijam norisināsies tiešsaistē un dalībnieki pretendēs ne tikai uz Latvijas labākā skolēnu mācību uzņēmuma titulu, bet arī cīnīsies par iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas skolēnu mācību uzņēmumu konkursa finālā.

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums “Clay Break” ražo dabiskus, videi draudzīgus māla traukus, kas paredzēti savu domu pierakstīšanai un, tos sašķaidot vai sadauzot, dusmu izlādei pozitīvā veidā.

 Otrs finālā pārstāvētais Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas skolēnu mācību uzņēmums ir “Clay Play”, kur jaunieši ražo inovatīvas un dabai draudzīgas 3D krāsojamās rotaļlietas no papīra māla.

Skolēnus konsultē skolotāja Anita Jozus.

Savukārt mācību uzņēmumā “SensDrums” sadarbojas Ventspils 2. vidusskolas un Ogres tehnikuma skolēni. Viņi ražo elektroniskas bungas ar sensoriem, kas reaģē uz pieskārienu, kā arī ir izstrādāta atbilstoša aplikācija viedtālrunim.

Skolēnus konsultē skolotājs Oļegs Mihailovs.

Ventspils skolas skolēnu mācību uzņēmumu programmā piedalās jau vairākus gadus, iesaistot vidēji 100 skolēnus katrā mācību gadā. Kopš 2017. gada Ventspils skolēni ir bijuši pārstāvēti fināla kārtās un gūtas arī godalgotas vietas. Pērn 2. vietu vidusskolu grupā ieguva Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Ventspils 2. vidusskolas kopuzņēmums “LYL”, kuri ražoja specializētus gaismas lukturus makšķerniekiem.