Jauniešu māja rīko Zemes stundas izaicinājumu

Sestdien, 27. martā, no plkst. 20:30 līdz 21:30 visā pasaulē notiek Zemes stundas akcija. Arī šogad Zemes stundā mudinām ikvienu uz vienu stundu izslēgt nebūtiskās elektriskās gaismas un citas ierīces, kas patērē elektroenerģiju, lai pievienotos vispasaules akcijai un parādītu savu apņemšanos par videi draudzīgāku rīcību ikdienā.

Zemes stundas akcija Jauniešu mājā jau ir kļuvusi par tradīciju un atzīmēsim to jau piekto reizi, bet Latvijā akciju jau kopš 2007. gada katru gadu rīko Pasaules dabas fonds.

Šogad Ventspils Jauniešu māja un Eiropas brīvprātīgās jaunietes Lūsija un Alessandra īstenos Zemes stundas pasākumu, pārvēršot to par digitālu izaicinājumu, kuram var pievienoties ikviens. Zemes stundas izaicinājums tiks atklāts jau piektdien, 19. martā, Ventspils Jauniešu mājas sociālo mediju platformā Instagram un norisināsies līdz pat 27. martam. Tiks publicēti dažāda veida izaicinājumi, kas pievērsīs uzmanību tām mūsu dzīves jomām, kurām ir milzīga ietekme uz apkārtējo ekosistēmu.

Zemes stundas izaicinājuma ietvaros katru dienu tiks publicēta noderīga informācija ar nelielu uzdevumu, kas mudinās ikvienu veikt kaut nelielas izmaiņas savā ikdienā. Lai parādītu savu atbalstu un iesaistītos, būs jāveic kāds no dienas uzdevumiem, tas jānofotografē, jāpublicē sociālo mediju platformā Instagram, fotogrāfijā atzīmējot Ventspils Jauniešu māju, kā arī jāpievieno mirkļbirka #ZemesStunda vai #Connect2Earth.

Paradumu mainīšana nav viegli izdarāma lieta, tādēļ atbalstīsim cits citu un kopīgiem spēkiem veiksim pārmaiņas – šoreiz kopā un vienoti ar digitālās pasaules palīdzību!