Brīvprātīgā no Itālijas organizēs pasākumus Jauniešu mājā

Martā savu brīvprātīgo darbu Ventspilī uzsākusi veikt Eiropas brīvprātīgā jauniete Alessandra Lupo no Romas (Itālija). Alessandra martā piedāvās jauniešiem un citiem interesentiem dažāda veida pasākumus.

Turpinot iesāktās tradīcijas kopā brīvprātīgajiem apgūt svešvalodas, būs iespēja Alessandras vadībā piedalīties itāļu valodas nodarbības. Pirmā tiešsaistes nodarbība notiks ceturtdien, 18.martā, plkst. 18:00. Pasākums būs pieejams ikvienam interesentam Ventspils Jauniešu mājas sociālo mediju platformās Facebook un Instagram. Piedaloties pirmajā tiešsaistes valodu nodarbībā, dalībniekiem būs iespēja pieteikties uz nodarbību grupām, kā arī izvēlēties sev piemērotu dienu un laiku valodas apgūšanai. Itāļu valodas nodarbības tiks organizētas grupās un notiks Zoom platformā. Valodas nodarbības ir atvērtas visiem interesentiem bez vecuma ierobežojuma. Tās tiks vadītas angļu valodā un būs bez maksas.

Kā otrais pasākums tiks rīkots “Itāļu kultūras vakars”. Tas notiks 30.martā plkst. 18:00 tiešsaistē Ventspils Jauniešu mājas sociālo mediju platformās Facebook un Instagram.

Kultūras vakarā visi interesenti varēs tuvāk iepazīt jauno brīvprātīgo un nesteidzīgā gaisotnē itāļu mūzikas pavadījumā, apgūt klasiskās itāļu ēdienu receptes. Lai ikviens varētu gatavot kopā ar Alessandru,  nepieciešamo produktu saraksts tiks iepriekš norādīts pasākuma aprakstā. Iesakām iepazīties ar pasākuma aprakstu laicīgi, lai veiksmīgāk sagatavotos kopīgam kulinārijas piedzīvojumam.

Alessandra jau ir 29. brīvprātīgā, kas viesojas Ventspils Jauniešu mājā un īsteno savu Eiropas brīvprātīgā darba projektu. Kopš 2017. gada brīvprātīgie jaunieši no 9 dažādām Eiropas valstīm Jauniešu mājā kopā ar vietējiem jauniešiem ir darbojušies, palīdzot organizēt pasākumus, iepazīstot Latviju un tās kultūru, kā arī iepazīstinot ar savu kultūru. Brīvprātīgie dzīvo Ventspilī no 1 mēneša līdz pat 12 mēnešiem atkarībā no projekta.