Aicina uz tiešsaistes nodarbību par klimata pārmaiņām

17. decembrī no plkst. 14. – 15 Latvijas Dabas fonda projekta ”Dabas un klimata skola jauniešiem” ietvaros notiks tiešsaistes nodarbība ”Klimata pārmaiņas un sociālās problēmas/migrācija”.

Nodarbību vadīs ilgtspējas pētnieks Elgars Felcis, bet viņu iztaujās un diskusiju ar dalībniekiem vadīs klimata aktīvists Rūdolfs Kivlenieks.

”Dabas un klimata skola jauniešiem” ir starpdisciplināra tiešsaistes platforma, kurā līdzdarbojas eksperti un aktīvi jaunieši, kopīgi apgūstot padziļinātas zināšanas par klimata pārmaiņām, īpaši uzsverot to mijiedarbi ar dabas daudzveidību. Projekta mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, taču nodarbībās un citās aktivitātēs aicināti piedalīties visi interesenti.

Nodarbība būs skatāma šeit: https: //events.tiesraides.lv/dabasunklimataskolajauniesiem.

Nodarbības saturs ir sasaistīts ar vidusskolas kursu Ģeogrāfija I, taču iepazīties ar šīs un citu nodarbību praktiskajiem materiālu tiek aicināti visi skolotāji, jo tās iespējams izmantot arī citu kursu un priekšmetu apguvē gan pamatskolā, gan vidusskolā.

Tie pieejami šeit: www.ldf.lv/dabasskola.

Nodarbībās 2021. gadā tiks aplūkotas tādas tēmas kā klimata aktīvisms un politikas ietekmēšana, lauksaimniecības ietekme uz klimatu un dabas daudzveidību, mežu un klimata saistība un citas. ”Dabas un klimata skola jauniešiem” tiešsaistes nodarbības notiek reizi mēnesī, un to ieraksti pēc tam ir pieejami gan Latvijas Dabas fonda “YouTube” kanālā, gan arī šeit: www.ldf.lv/dabasskola.

Paralēli tiešsaistes nodarbībām mācību gada gaitā tiks sagatavotas īsas videolekcijas par klimata pārmaiņām un to saistību ar bioloģisko daudzveidību, kuras būs iespējams izmantot kā mācību līdzekli attālinātām mācībām. Pavasarī jaunieši tiks aicināti uz tiešsaistes ”Dabas sarunām” – interaktīvām lekcijām par klimata un dabas daudzveidību, papildinot tās ar improvizācijas teātra elementiem. Mācību gads noslēgsies ar tiešsaistes prāta spēlēm par klimatu.

”Dabas un klimata skola jauniešiem” saturu veido Latvijas Dabas fonds sadarbībā ar izglītības speciālistiem un klimata jomas ekspertiem. Visi projekta izglītojošie materiāli tiek veidoti, balstoties mācību satura mācību priekšmetu programmu paraugos publicētajos tematos, lai tos būtu iespējams integrēt skolu darbā.