“Ventspils IT challenge” 1. – 12. klašu skolēniem no Baltijas valstīm!

Ventspils jau atkal izaicina!

Jau trešo gadu konkurss “Ventspils IT challenge” 1. – 12. klašu skolēnus no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aicina sacensties un pierādīt savas prasmes radošā tehnoloģiju pielietošanā.

Konkurss norisināsies divās kārtās un sāksies 10. septembrī ar neklāties kārtu, kas ilgs līdz 12. oktobrim, kuras laikā būs jāizpilda atlases uzdevums.

Labākās komandas tiks aicinātas uz Ventspili no 7. līdz 9. novembrim sacensties lielajā finālā, baudīt Ventspils viesmīlību un dibināt jaunus kontaktus, kā arī gūt neaizmirstamus piedzīvojumus. Kopējais naudas balvu fonds ar katru gadu aug, un šogad tas ir jau gandrīz 12 000 EUR! Naudas balvas saņems visa komanda, tajā skaitā komandas skolotājs. Pieteikšanās notiek konkursa mājas lapā http://www.ventspilsitc.com.

Konkursa neklātienes kārtā, no 10. septembra līdz 12. oktobrim, skolēniem būs patstāvīgi jāveic dažādi uzdevumi. Pēc to izvērtēšanas tiks noteikti finālisti, kuri tiks aicināti uz konkursa klātienes kārtu. Savukārt konkursa klātienes kārta Ventspilī jaunākajiem skolēniem (A grupai) notiks no 8. – 9. novembrim, bet pārējo grupu skolēniem dienu ilgāk – no 7. līdz 9. novembrim.

Pirmajā dienā vecākie skolēni iepazīsies, veidos starptautiskas komandas un piedalīsies dažādās aktivitātēs, kas ļaus dibināt kontaktus un iepazīt Ventspili. Otrajā dienā konkursam pievienosies jaunākie dalībnieki, un visi skolēni mērosies spēkiem, pildot konkursa fināla uzdevumus. Dienas noslēgumā plānoti vakara atpūtas pasākumi. Trešajā, konkursa noslēdzošajā dienā, skolēni dosies ekskursijā pa Ventspili un piedalīsies apbalvošanas ceremonijā.

Konkursā ir iespējams pieteikt komandu kādā no četrām vecuma grupām:  A (1. – 3. klase), B (4. – 6. klase), C (7. – 9. klase) un D (10. – 12. klase). Katrā komandā startē trīs skolēni un viens skolotājs vai konsultants.

Vēlies piedalīties konkursā un nokļūt finālā?

  • no 10. septembra līdz 5. oktobrim aizpildiet konkursa pieteikuma anketu www.ventspilsitc.com;
  • veiciet neklātienes kārtas uzdevumu un iesūtiet to līdz 12. oktobrim;
  • sagaidiet pirmās kārtas rezultātus 24. oktobrī. Uz konkursa finālu tiks aicinātas 10 labākās komandas A grupā (tikai no Latvijas) un 18 komandas pārējās grupās no visām trim Baltijas valstīm;

Fināla komandām tiks nodrošinātas ne tikai naktsmītnes un ēdināšana, bet arī ceļa izdevumi uz Ventspili (vairāk informācijas konkursa nolikumā).

2016. un 2017. gadā konkurss guva lielu dalībnieku atsaucību. 2016. gadā tajā pieteicās gandrīz 300 komandas no visas Latvijas, kopumā 1100 dalībnieku! Pagājušajā gadā konkursā pieteicās gandrīz 500 komandas, kurās kopumā bija iesaistīti turpat 2000 dalībnieku no visām trim Baltijas valstīm. Arī šogad šis būs lielākais konkurss Baltijas valstu skolēniem radošā IT tehnoloģiju pielietošanā, kas pulcēs labākos dalībniekus finālā Ventspilī. 

Konkursu “Ventspils IT izaicinājums 2018” organizē Ventspils Digitālais centrs un Ventspils pilsētas dome sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi, Ventspils Augstskolas un Ventspils pedagogu pārstāvjiem. Tāpat konkursa organizēšanā piedalās Lietuvas partneri „Network of innovative informal education for youth (INPUT)” un Igaunijas partneri „Information Technology Doundation for Education (HITSA)”.

Plašāka informācija, pieteikuma anketa un konkursa nolikums ir atrodams konkursa mājaslapā www.ventspilsitc.com