7. maijā, teātra namā “Jūras vārti”, turpinās maratons “Liedags – 25” ar deju uzvedumu “Īkstīte”

Svētdien, 7. maijā plkst. 15.00 teātra namā “Jūras vārti”, turpinoties maratonam “Liedags – 25”, Ventspils deju ansamblis “Liedags” un senioru deju kopa “Brīzīte” skatītājus aicina uz deju uzvedumu “Īkstīte”, kurš ir veidots pēc H.K.Andersena pasakas motīviem un pirmizrādi piedzīvoja šā gada sākumā.

“Kurš gan no mums nav uzaudzis, lasot un klausoties pasakas? Un kurš spēj saskaitīt cik reižu tās stāstītas un pārstāstītas? Mums gribas eksperimentēt, lai dejotāji daudzveidīgāk varētu izpausties dejas valodā, iejusties tēlos, ne tikai tautas dejas, bet arī mūsdienu dejas formās“ : tā par uzveduma ieceri kolektīvu  mākslinieciskā vadītāja un idejas autore Inga Liepiņa.
 
Iepriekšējos gados deju ansambļa “Liedags” sniegumā ir izdejotas pasakas “Kaķīša dzirnaviņas”, “Sniega karaliene”, “Sprīdītis”, “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši” un uzvedumi ir ieguvuši skatītāju nedalītas simpātijas un pozitīvas atsauksmes.
 
Šī sezona deju ansambļa “Liedags” dalībniekiem ir īpaša, jo kolektīva radošā darbība jau mērāma 25 gadu garumā un dejotāji savus skatītājus jau ir iepriecinājuši ar vairākiem koncertiem. “Liedags – 25” maratons noslēgsies 20. maijā, kad jubilāri visus aicinās uz Galā koncertu teātra namā “Jūras vārti”.
 
Biļetes cena 2.00 EUR.
Biļešu iepriekšpārdošana teātra nama “Jūras vārti” kasē (tālr. 63624272), Ventspils kultūras centra kasē (tālr. 63624796), visās “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv.