Lekcija par Romu kultūru un vēsturi un izstādes atklāšana 8. maijā Ventspils Pārventas bibliotēkā

 

Kultūras ministrija aicina piedalīties izstādes „Romu holokausts Latvijā (1941-1945)” atklāšanas pasākumā un lekcijā par romu kultūru un vēsturi, kas notiks 8. maijā Ventspilī, Pārventas bibliotēkā, no 10:30-15:00.

No plkst. 11:00-13:00 notiks izglītojoša lekcija par romu kultūru un vēsturi, tai skaitā par romu genocīdu Otrā pasaules karā Latvijā,  ko vadīs Normunds Rudevičs, Ārvalstu organizācijas „Starptautiskā Romu Apvienība” prezidents, pazīstamā romu mākslinieka Kārļa Rudeviča dēls.
 
Uz lekciju, lai veicinātu izpratni par romu kultūras un vēstures jautājumiem,  aicināts plašs interesentu loks –pašvaldību pārstāvji, izglītības iestāžu speciālisti un pedagogi, sociālie darbinieki un jaunieši. 
 
Izstādes atklāšanas pasākumā uzstāsies tradicionālās romu mūzikas kolektīvs „Ame roma”.
 
Pasākumu organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Ventspils bibliotēkas sturktūrvienību Pārventas bibliotēka un biedrību „Romu Kultūras centrs”. Pasākums notiek Eiropas Savienības projekta „Latvijas romu platforma I: dialogs, sadarbība un iesaistīšana” ietvaros.
 
Pasākuma programma.
 
Informatīvais materiāls par romu genocīdu Latvijā Otrajā pasaules kara laikā ir pieejams šeit https://www.km.gov.lv/uploads/ckeditor/files/Sabiedribas_integracija/Romi/Platforma/Buklets_L