Tuvojas ne-konference jauniešiem par iniciatīvu un sadarbību

Šajā sestdienā, 19. oktobrī, Ventspils Biznesa centrā un Ventspils Jaunrades namā notiks starptautiska jauniešu ne-konference “Atspēriens” / “Boost UP “. Pasākumā piedalīsies Latvijas un Igaunijas jaunieši no dažādiem reģioniem un pilsētām, pārstāvot virkni skolu un augstskolu, nevalstisko organizāciju un valsts un pašvaldības iestāžu.

Ne-konferences tēma ir “Kā mēs varam iedrošināt un atbalstīt jauniešu iniciatīvas un sadarbību?”. Šis jautājums tiks risināts gan klausoties jauniešu un jaunatnes darbinieku prezentācijas par savu pieredzi īstenojot idejas, gan diskutējot piecās tematiskajās darba grupās (mediji un informācija, nodarbinātība un uzņēmējdarbība, veselība un sociālā atbildība, radošums un sadarbība, jaunatnes politika).

Klātesošie varēs apskatīt arī jauniešu gatavoto mobilo izstādi. Paralēli izstādes apskatei notiks spēle, kuras laikā izstādes eksponātiem būs arī jāatbild uz dalībnieku jautājumiem. Līdz ar to tā būs pavisam neparasta izstāde.

“Rīkojot šo neformālo konferenci jeb ne-konferenci, gribam parādīt, ko esam līdz šim paveikuši gan paši Ventspilī, gan kopā ar igauņu jauniešiem, kā arī gribam parādīt, kādu ietekmi tas atstājis uz jauniešiem, kuri piedalījušies jauniešu apmaiņās vai citos pasākumos. Bieži vien pieaugušie brīnās, kāpēc mūsdienu jaunieši ir sabiedriski pasīvi, lai gan piedāvāto iespēju netrūkst. Mums ir padomā atbilde uz šo jautājumu, tomēr arī tā skan kā jautājums: kā iedrošināt un atbalstīt jauniešu iniciatīvu un sadarbību? Jaunieši un darbā ar jaunatni iesaistītie speciālisti pārāk reti satiekas, tamdēļ ar galējās atbildes rašanu neveicas. Izmantojot šādas iespējas satikties, dzirdēt veiksmes stāstus, dalīties pieredzē un diskutēt, varam krietni vien ātrāk nonākt pie situācijas izmaiņām pozitīvā virzienā,” stāsta projekta vadītājs un “Ventspils Jauniešu domes” valdes loceklis Kristians Jacevičs.

Ne-konferences pavisam neformālajā vakara daļā paredzēts pārrobežu draudzības vakars. Tajā būs Latvijas un Igaunijas jauniešu priekšnesumi, līderu prasmju veicinošās treniņspēles, kā arī latviešu un igauņu tradicionālo spēļu, deju un dziesmu kopīga apgūšana.

Šobrīd ir vairākas brīvas vietas, lai interesenti vēl paspētu piereģistrēties uz pasākumu. Lai to izdarītu, nepieciešams aizpildīt reģistrācijas anketu mājaslapā www.balticyouth.eu/lv. Mājaslapā publicēta arī detalizēta ne-konferences darba kārtība. Dalība pasākumā ir bez maksas!

Ne-konference tiek organizēta Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta “Jauniešu iniciatīvas un sadarbība” ietvaros, kurā biedrība “Ventspils Jauniešu dome” kopā ar Igaunijas nevalstisko organizāciju “Triigi Trikirand” un Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu “Knaģis” rīkoja kopumā četras jauniešu apmaiņas (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru ideju izstrādi un vadību uzņēmās paši jaunieši. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums.