Lāčplēšana dienā 11.novembrī Galvenajā bibliotēkā

Trešdien, 11.novembrī, plkst. 16.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā apbalvos eseju konkursa “No vēstures līdz mūsdienām” un Ventspils brīvdabas spēļu “S4” uzvarētājus, tiks demonstrēta Ventspils jauniešu veidota animācijas filma par Pirmā pasaules kara notikumiem Ventspilī.

Sagaidot Lāčplēša dienu 11.novembrī, Ventspils bibliotēka aicināja jauniešus piedalīties eseju konkursā, izsakot vārdos savas sajūtas, pārdomas un faktus par patriotismu vēsturē un mūsdienās.  Konkursa  dalībnieki tika iedalīti trīs vecuma grupās- līdz 13 gadu vecumam, no 14-17 gadu vecumam un no 17- 25 gadu vecumam. Katrai grupai tika noteikta sava tēma- “Lāčplēsis un citi supervaroņi”, “Lāčplēsis. Atmiņa. Efekts”, “Vai viegli būt Lāčplēsim?”

Konkursā iesūtītos darbus izvērtēja komisija, kuras sastāvā darbojās Ventspils bibliotēkas, Ventstpils muzeja, Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu, Jaunrades nama, Rakstnieku un tulkotāju mājas, Zemessardzes 46.kājnieku bataljona pārstāvji.

Labāko darbu autori katrā vecuma grupā saņems Ventspils bibliotēkas un Europe Direct informācijas centrs Ventspils balvas. Tiks sveikti arī Ventspils brīvdabas spēļu “S4” uzvarētāji.

Pēc konkursa uzvarētāju apbalvošanas tiks demontrētas Ventspils jauniešu starptautiskā projekta “The Great Story” gaitā izveidotās filmas- animācijas filma par Pirmā pasaules kara notikumiem Ventspilī un filmiņa, kas atpoguļo kā jaunieši veidoja šo animāciju. Vispirms, izmantojot Ventspils bibliotēkas resursus, projekta vadītāja Latvijā M.Štrāla- komunikāciju speciālista no Lielbritānijas, vadībā, jaunieši izpētīja un apkopoja informāciju par I Pasaules kara beigu notikumiem Ventspilī. Tad tapa filmas scenārijs, pēc kura tika veidota klasiskā animācija. Paralēli tika filmēts animācijas veidošanas process.

Projektā “The Great Story” iesaistījās vairāk kā 36 starptautiskas organizācijas un trīs Eiropas Savienības valstis- Latvija, Lielbritānija un Vācija. Katrā valstī jaunieši veidoja darbus par kādu Pirmā pasaules kara notikumu. Projekta mērķis ir sekmēt jauniešu zināšanas par vēsturi, apgūt prasmes animācijas filmu veidošanā, kā arī attīstīt radošumu un fantāziju.

“The Great Story” galvenais sponsors ir “Heritage Lottery Found”, bet projektu Ventspilī sponsorē militārā labdarības organizācija “The Bridge for Heroes” un “Riarmato Productions”. Projekts noslēdzās septembrī Kingslinā (Kings Lynn) Lielbritānijā, kur tika demonstrētas izveidotās animācijas filmiņas.

Aicinām visus interesentus un atgādinām, ka visu nedēļu Galvenajā bibliotēkā norisināsies sarkanbaltsarkano lentīšu locīšana. Lentītes varēs saņemt valsts svētkiem veltīto pasākumu apmeklētāji.