Izsludina konkursu “ No vēstures līdz mūsdienām”. Pieteikšanās līdz 23.oktobrim

Katru gadu 11.novembrī mēs Latvijā atzīmējam Lāčplēša dienu, jo nu jau gadrīz pirms 100 gadiem Latvijas valsts armija guva uzvaru pār Bermonta karaspēku.

Pieminot šo notikumu, mēs godinām Latvijas brīvības cīnītājus, viņu varonību. 

Lāčplēša dienā atceramies ne tikai vēsturiskos notikumu, bet ļaujamies arī pārdomām, vai  šodien mēs spētu cīnīties par savu valsti, vai arī mēs līdzīgā situācijā varētu kļūt par varoņiem, un vispār, kas šodien ir varonis?

Lai sekmētu patriotisma  un  varonības jūtas jauniešos, Ventspils bibliotēka, sadarbībā ar Ventspils Jauniešu māju, Jaunrades nama Tēlotājas mākslas studiju "ART PLANET", Ventspils muzeju jaunsardzi, Zemessardzes 46.kājnieku bataljonu, Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju sagaidot Lāčplēša dienu,  izsludina eseju konkursu “No vēstures līdz mūsdienām”

Konkursa mērķis – sagaidot Lāčplēša dienu 11.novembrī, izmantojot esejas žanru, izteikt vārdos savas sajūtas, pārdomas, faktus par patriotismu vēsturē un mūsdienās

Konkursa dalībnieki – skolēni un jaunieši līdz 25 gadu vecumam, kuri uzrakstījuši konkursa nolikumam atbilstošu un līdz šim nepublicētu eseju latviešu valodā.

Iesniedzamais konkursa darbs – eseja, kuras  apjoms nepārsniedz A4 formāta lapu. Darbs jānoformē datorrakstā (Times New Roman, burtu lielums 12 punkti, atstarpe starp rindām 1,5 punkti).

Darba iesniegšana – personīgi līdz 2015. gada 23.oktobra plkst. 17.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2, III stāvā, vai pa pastu (pasta zīmogs – 2015. gada 23.oktobris), vai elektroniski [email protected]  līdz 2015. gada 23.oktobra plkst. 24.00. 

Darbam jāpievieno ziņas,  kurās norādīts darba nosaukums, autora vārds, uzvārds, vecums, mācību iestāde un kontaktinformācija (e-pasta adrese, telefona numurs). 

Konkursa nolikumu skatīt šeit.