Piektdienas vakara pastaiga 21.augustā

21. augustā Ventspils parkos un laukumos

Bērnu pilsētiņā 18:00 – 19:00

Muzikālā leļļu izrāde OPĪŠA BUČA

Izrāde par to, kā parka pļaviņā Bumba saved kopā KĀPĒCĪTI un NEZINĪTI.  Abi dodas uz Kāpēcīša Opīša bēniņiem un tur sākas neticami piedzīvojumi.
Lomās – Kāpēcītis, Nezinītis, Opītis, Bumba, Tējkanna, Vārna, Spociņš-Jociņš, Pirāts. Izrādi piedāvā ceļojošais leļļu teātris RIKKO (režisors – Ēriks Balodis).

PIE KRIEŠJĀŅA VALDEMĀRA PIEMINEKĻA 18:00 – 19:30

LATVIEŠU VAKARS PIE VENTAS

Ventspils Kultūras centrs 2015. Gada vasarā atzīmē latviešu apgaismības un jūrniecības tēva Krišjāņa Valdemāra 190 gadu jubileju, organizējot Latviešu vakarus pie Krišjāņa Valdemāra pieminekļa Ostas ielas promenādē pie Krišjāņa Valdemāra pieminekļa.

Šoreiz Imanta Kalniņa skaņdarbu un latviešu tautasdziesmu koncertprogrammā uzstājas leģendārā dziesminiece AUSTRA PUMPURE un Austras bērni.

DZIRNAVU LAUKUMĀ 20:00 – 23:00

DĀRZA KONCERTS

20:00 SOS FANFARE

SOS FANFARE ir neliels izpildītāju ansamblis jeb fanfāra, kā to Francijā mēdz dēvēt, no Lotringas (Francijas reģions Ziemeļaustrumos), kas spēlē priecīgu mūziku, populārus šansonus un diksilendu. Mūziķu saspēle ir balstīta uz improvizāciju un zibenīgu reakciju konkrētajā brīdī, no mūziķiem staro vitalitāte un enerģija.

21:00 RIGA CHAMBER WINDS

RIGA CHAMBER WINDS ir pūšaminstrumentu kameransamblis, kas smalki niansētā atskaņojumā, pieredzējušā pūtēju orķestru diriģenta Jāņa Puriņa vadībā klausītājus priecē gan ar klasiskās mūzikas vērtībām, gan mūsdienu mūzikas ritmiem.

22:00 DAUMANTS KALNIŅŠ un VENTSPILS BIGBENDS

Ventspils bigbends programmā kopā ar talantīgo džeza dziedātāju Daumantu Kalniņu klausītājiem piedāvās pasaules komponistu populārās klasiskā džeza melodijas.

TIRGUS LAUKUMĀ 19:00 – 24:00

VAKARS TIRGŪ

19:00 GREIZAIS RATIŅŠ, Nacionālā teātra aktieru ansamblis 20 gadu jubilejas koncertā

Ansambļa sastāvā – aktieri Juris Hiršs, Normunds Laizāns, Ivars Puga un Dace Bonāte, komponists Valdis Zilveris.

21:00 PIE GAUJAS (Vidzeme) Taurenes, Dzērbenes, Skujenes, Drustu un Piebalgas pagasta apvienotais koris sirsnīgā koncertā

21:30 SOS FANFARE (Francija) – franču ansamblis ventiņu priekam

22:00 Deju vakars ar grupu JŪRAS VILKI (Jūrmala) – labākā grupa neaizmirstamai vasaras ballītei

RĀTSLAUKUMĀ 22:30 – 01:20

KINONAKTS

22:30 AKMEŅI MANĀS KABATĀS (rež. S.Baumane), filmas ilgums – 1,28 st.

2014. gads. Režisore – Signe Baumane. Animācijas filma pieaugušajiem. Patiesos notikumos balstīts fantastisks stāsts par piecām Signes Baumanes dzimtas sievietēm, Signi pašu ieskaitot, viņu cīņu ar dzīves pārbaudījumiem, depresiju un neprātu. Šai skaudrajā un tai pat laikā humora pilnajā filmā Latvijas vēstures peripētijas savijas ar personīgiem pārdzīvojumiem un stāstiem par ģimenes noslēpumiem, mīlestību un laulību.

24:00 FREIMIS. MĀRTIŅŠ FREIMANIS (rež. A.Krievs), filmas ilgums – 1,36 st.

2014. gads. Režisors – Arvīds Krievs. Dokumentālajā pilnmetrāžas filmā apkopoti spilgtākie fragmenti no koncertierakstiem, intervijām un aizraujošākajiem brīžiem pāragri aizsaulē aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa dzīvē. Līdzās spožajai dzīves pusei atklājas arī skaudrums, kas īpaši saistās ar mūziķa bērnības laiku un attiecībām ar vecākiem.  

Organizē Ventspils pilsētas domes Kultūras centrs. Atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība