Mūsdienu jauniešu dzīvesveids

Mūsdienu jauniešu dzīvesveids

Mūsdienu jaunieši ir krietni mainījušies, salīdzinot pagātnes jaunos cilvēkus, un tas ir dabiski. Vai mēs attīstamies uz labo vai slikto pusi? Katrā paaudze taču ir savi mīnusi un savi plusi, jautājums, vai plusu vairāk nekā mīnusu? Protams, tas ir individuāli, visi jaunieši ir atšķirīgi, bet kaut kas mums, tomēr ir kopīgs.

„Ēdu visu, kas man garšo un, kad ir laiks, vai vienkārši gribās” – tāds ir moto mūsdienu jauniešiem. Priekšrokas padošana saldinātām limonādēm, trekniem ēdieniem, protams, saldumiem un iemīļotiem čipsiem un bulciņām. Tāda pārtika tika iecienīta vienmēr, bet to lietoja mērā. Mēs varam pārmest mūsdienu tīņiem, jo tie ir pārāk aizrāvušies ar neveselīgiem našķiem, un ar vien mazāk lieto uzturā augļus. Ne visiem tīņiem tā ir norma, bet lielākajai daļai gan. Skolās ir pietiekami daudz projektu, lai informētu audzēkņus par to veselības uzlabošanu, bet to neuztver nopietni. Kā var cīnīties ar neveselīgu uzturu jauniešu dzīvē? Iniciatīva jāuzņemas vecākiem, pie veselīgas pārtikas jāpieradina bērns no mazotnes. Atteikties no tādām „ātrām uzkodām” kā bulciņas un saldumiem. Vajadzētu pagatavot garšīgus un veselīgus ēdienus, kas garšotu bērniem! Ja neveselīga pārtika no mazotnes kļūst par ikdienu, tad mēs kļūstam no tās atkarīgi mūžīgi. Labs veids arī ietaupīt naudu ir pagatavot mājās pusdienas un dot jauniešiem uz skolu. Kā arī konfekšu vietā mājās uzturēt augļus un ogas! Dot bēŗniem saldumus tikai īpašās dienas, tad arī jauniešiem veselīga pārtika kļūs par normu.

Starp jauniešiem sports nav zaudējis popularitāti, kā arī dažādi pulciņi. Meiteņu lokā iecienītas ir dejas un dažādas to variācijas. Populāri ir arī pulciņi un valodas mācības. Starp puišiem iecienīti sporta veidi ir basketbols, futbols, dažādas cīņas, riteņbraukšana, motosports un arī viss, kas saistīts ar skeitparkiem. Pulciņi nav ļoti aktuāli, bet valodu mācība ārpus skolas interesē. Nebūt nav, ka visi jaunieši pavada savu brīvo laiku pie datoriem un televizoriem. Ir daļa, kas tiešām to dara, bet lielākā daļa tīņu nodarbojas ar dažādām aktivitātēm. Iespējams, ka pasīvie jaunieši uztraucas par savu materiālo stāvokli un tāpēc dzīvo bezdarbībā. Tāpēc ir daudz radošu un bezmaksas pulciņu, kur var izpausties ar saviem talantiem.

Mūsdienu jauniešu mode ir diezgan interesanta, tajā ietilpst vairāki stili. Apģērbi ir piesaistoši, skaisti, koši, bet ir jaunieši, kuri neveikli sakombinē apģērbus un izskatās vulgāri. Protams, par gaumi nestrīdas, bet viņu apģērbam ir nolūks uzmanības pievēršanai. Jaunieši visos laikos izcēlās ar savu apģērbu, tas viss sākās pagājušā gadsimta 50-ajos gados. Tad visi ģērbās vienādi, gan pieaugušie, gan bērni. Britu jaunieši nolēma izcelties un ieviesa stilu, kas piemīta tikai pusaudžiem – Teddy Boys. Tagad vēsture atkārtojas un pusaudži vienmēr piekāpjas jaunām modes tendencēm. Mūsdienās jaunieši ir apsēsti ar tagadējo populāro stilu – hipster. Neskatoties uz nedaudz vulgāriem un spilgtiem apģērbiem, šis stils ietver sevī smēķēšanu, marihuānas lietošanu, alkohola lietošanu, kā arī naktsklubu un ballīšu apmeklēšanu.

Pati esmu jauniete un tāpēc esmu pārliecināta par saviem vārdiem, jo ikdienā sastopos ar jauniešiem un ar tādu dzīvesveidu. Mums tīņiem dažas aplamas kļūdas ir pieļaujamas, jo mēs taču esam jauni un iekarsuši, un vēlamies izbaudīt visu.