Skolas Eiroparlamenta vēlēšanas

Čau, mīļais lasītāj!

Pēc maza pārtraukuma, bet daudziem košiem notikumiem! Šoreiz pastāstīšu par lielisku iespēju vidusskolēniem, kuru tev un tavai klasei noteikti vajadzētu izmantot un pēc tam par gaidāmo vasaru, un ko tad es tev, jaunieti, ieteiktu apmeklēt un izdarīt!

Pagājušā gada decembrī pie manis pienāca viena no bijušajām skolotājām un teica: „Klau, Judīt, ir parādījies jauns konkurss. Skolā jāizveido savas Eiroparlamenta vēlēšanas, tad kaut kā tās jāiemūžina un jānosūta organizatoriem. Galvenā balva ir apmaksāts ceļojums uz Strasbūru apskatīt Eiroparlamentu, ko teiksi? Mēģinām?” Nemaz ilgi nedomādama, atbildēju pozitīvi un jau nākamajā dienā informēju visus klasesbiedrus. Arī darba grupu izveidot nebija grūti, jo galvenā balva ir tiešām bija vilinoša. Tā nu jau nākamajā nedēļā ķērāmies pie darbiem, kas nu bija ļoti daudz. Pagāja divi mēneši, un bijām gatavi vēlēšanām, kuras iemūžinājām videofilmiņā. Nosūtījām un gaidījām atbildi, godīgi sakot, neviens jau īsti neticēja, ka tiksim tālāk, jo šādas veiksmes spēles tik bieži nenotiek. Taču kā gadījies kā ne vienā sestdienas rītā saņēmu zvanu no skolotājas ar prieka saucieniem „Mēs tikām!”. Taču gatavošanās process ceļojumam nebija nemaz tik viegls – bija jāgatavojas nopietnai diskusijai, jāizvēlas prezentētājs, jāplāno ceļojums, bet kad pienāca ilgi gaidītā diena visas pūles likās nieks, salīdzinot ar lielo prieku, kas sildīja visu sirdis. 12. maija rītā devāmies ceļā un jau 14. maija rītā bijām pie Eiroparlamenta, kur visi satraukušies devāmies iekšā un gaidījām, kas nu būs! Vispirms tikām pacienāti ar brokastīm, un tad dalījāmies darba grupās, šoreiz es biju tā laimīgā, kura varēja prezentēt mūsu valsti un savu lielisko skolu 500 skolēniem no 20 Eiropas valstīm. Kamēr visi kārtojās pa grupām, mēs, visu valstu prezentētāji, devāmies jau ieņemt savas vietas plenārsēžu zālē. Pirmā reakcija ieejot zālē bija – wow, tas tiešām notiek? Ieņēmām savas vietas, un interesantā diena varēja sākties! No sākuma prezentējām savas valstis, tad uzdevām jautājumus Eiroparlamenta deputātiem, pēc tam devāmies pusdienās un spēlējām Eurogame spēli. Pēc pusdienām vēlreiz dalījāmies darba grupās un devāmies uz atsevišķām diskusiju telpām, kur 2 stundu laikā bija jānonāk pie risinājuma mūsu mājās izvēlētās darba grupas problēmai. Manā gadījumā tā bija migrācija un integrācija Eiropā. Kā nodrošināt līdzsvaru krāsainā sabiedrībā? Beigās vēlreiz prezentējām savu darbu plenārsēžu zālē. Kad visi darbi bija padarīti vienojāmies kopīgā Eiropas himnas izpildījumā. Teikšu godīgi, lieliska diena un lieliska iespēja, ko visiem vajadzētu izmantot! Protams, ceļojuma stāstījumā varētu izplūst vēl pāris lapaspusēs, taču atļaušu tev pašam to piedzīvot!

Un nu pievēršamies vasarai, kas manā uztverē šogad Latvijai solās būt ļoti, ļoti, ļoti muzikāla un pasākumiem bagāta.

    7. jūnijā būsi mīļi gaidīts uz „Ventspils jauniešu forumu”, kur diskutēsim par dažādām problēmām Ventspils jauniešu vidū
    29.jūnijs-1.jūlijs arī tepat Ventspilī notiks Ghetto games festivāls uz kuru būs ieradušies sportisti un viņu fani no visas Latvijas
    6.-7.jūlijā Liepājā notiks mūzikas festivāls „Summer Sound” (biļešu cenas sākot no 12Ls)
    20.-21. jūlijā Salacgrīvā notiks „Positivus” mūzikas un mākslas festivāls (biļešu cenas sākot no 33Ls), kurš, starp citu, ir lielākais un populārākais Baltijā!
    28.jūlijā Rīgā, Mežparka estrādē notiks mūzikas festivāls „Pestivals” (šobrīd pērkamopa.lv biļetes par 11,50Ls), kura īpašie viesi būs ASV dziedātāji Loyd un B.O.B
    Un nevar aizmirst arī to, ka Ventspils pilsētas svētkos mūs priecēs mūsu pašu lieliskā „Prāta vētra” (biļešu cena – 12Ls)
    23.augustā Rīgā, Mežparka estrādē notiks pasaules slavenās dziedātājas Lady Gaga koncerts (biļešu cenas sākot no 39Ls)

Šeit es ierakstīju tikai mazu, mazu daļiņu no visa tā, kas šovasar notiks! Bet tagad rodas cits jautājums – iespēju tik daudz, tikai kur, lai nopelnu tik daudz, lai atļautos biļetes? Un tagad jārod vaļa fantāzijai! Varbūt tev ir tante vai onkulis, kuram dārzā jānozāģē ābeļzari vai varbūt tev ir kāda mammas draudzene, kurai ļoti vajag palīdzību, lai pieskatītu viņas mazo meitiņu, kamēr viņa ir darbā. Lai kā arī gribētos nopietnākus darbus ar tiem diemžēl ir kā ir. No šī gada ir pieņemts papildpunkts likumam, ka darbu vasarā var iegūt tikai skolēni no maznodrošinātām ģimenēm, šogad to var arī iegūt bērni no ģimenēm, kurās ir 3 vai vairāk skolas vecuma bērnu.

Bez iepriekš minētajiem festivāliem no sirds iesaku tev izlasīt arī kādu jauku grāmatu, vērot burvīgos saulrietus, ēst daudz arbūzus un saldējumus! Izdarīt kaut ko labu sev un saviem tuvajiem, piemēram, pārsteidz vecākus izcepot gardu rabarberu rausi vai melleņu pīrāgu, vai nomazgāt vecāku automašīnu! Piedalīties brīvprātīgajā darbā un palīdzēt citiem, jo prieks vairo prieku! Izbaudīt sauli un zvaigžņotās naktis! Ieraudzīt krītošu zvaigzni un ievēlēties, savu karstāko un sirdī glabātāko, vēlēšanos! Lai viss, ko esi iecerējis piepildās!

Daudz mīlestības veltot, Judīte!