Ventspils Augstskolā 8.–12. klašu skolēniem tiek piedāvātas bezmaksas nodarbības Jauno tulkotāju skolā

Ventspils Augstskola sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldi piedāvā ikvienam 8.–12. klases skolēnam gūt priekšstatu par tulkošanu, pievienojoties nodarbībām Jauno tulkotāju skolā. Nodarbības sāksies jau 25. februārī, un tās būs bezmaksas.

Jauno tulkotāju skolai aicināti pieteikties jaunieši, kas interesējas par tulkošanu un starpkultūru komunikāciju un vēlas gūt priekšstatu vai padziļināt savas zināšanas un prasmes, kā arī tā ir lieliska iespēja iejusties savā nākotnes studiju virzienā vēl pirms vidusskolas absolvēšanas. Nodarbības pasniegs pieredzes bagātie Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes docētāji: Astra Skrābane, Silga Sviķe, Guntars Dreijers, Aiga Bādere, Rafaels Martins Kalvo, Zane France, Sandija Skudra un Vita Balama.

Jauniešiem ar Ventspils Augstskolas pasniedzējiem paredzēts tikties četras sestdienas: 25. februārī, 4., 11. un 18. martā. Nodarbībās būs iespēja gūt priekšstatu par tulka un tulkotāja profesiju, kur teorētisko aspektu apskate mīsies ar piedzīvojumu stāstiem un praktiskiem padomiem no nozares lietpratējiem. Tiks apskatīti arī komunikācijas un starpkultūru komunikācijas pamataspekti, kuriem nereti arī tulkošanā ir liela nozīme.

Lekciju grafiks pieejams šeit.

Pieteikumi tiek gaidīti līdz 24. februārim, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Pasteidzies, jo vietu skaits ir ierobežots!