Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas skolēni gūst starptautisku pieredzi

No 9. līdz 14. oktobrim Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas astoņi 8.-9. klašu skolēni un 3 skolotāji piedalījās starptautiskā ERASMUS+ skolu apmaiņas projektā “Ceļš uz pilsētu”  (WAYS – AWAY FROM THE SUBURBS) Cinfāes pilsētā, Portugālē.

Skolēni skatījās katras dalībvalsts izveidotās filmas par toleranci dzimumu līdztiesībā, politikā, darba attiecībās un sieviešu tiesību diskriminācijas jautājumos un aktīvi  diskutēja par šīm tēmām. Mūsu jaunieši parādīja savas zināšanas, pieredzi, prasmi secināt, spriest un uzklausīt, kā arī ieklausīties.

Projekta dalībnieki piedalījās radošajās darbnīcās “Mēs un mūsu pasaule”, izspēlējot dažādas lomu spēles par toleranci un dzimumu līdztiesību un ar to saistītiem izaicinājumiem dzīvē, kā arī izbraukumos uz tuvākajiem lauku ciematiem vēroja portugāļu dzīvi laukos gan dabiskās vides saglabāšanā un naturālo saimniecību veidošanā, gan vīnogu un olīvu  audzētavās ar atzītu kvalitātes zīmi, pārliecinoties realitātē par toleranci pret katru iedzīvotāju grupu.

Ģimnāzijas delegācijai bija gods būt pieņemšanā pie Cinfāes pilsētas mēra, kur direktore Pārsla Kopmane prezentēja Ventspils pilsētu un pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu, pasniedzot piemiņas suvenīrus.