Jauniešu māja piedāvā neformālās nodarbības

Ventspils Jauniešu māja piedāvā klašu kolektīviem un citām jauniešu grupām (līdz 20 cilvēkiem) piedalīties neformālās nodarbībās savā skolā vai Ventspils Jauniešu mājā. Piesakoties nodarbībai, ir pieejamas šādas nodarbību tēmas:

  • Brīvprātīgais darbs. Nodarbības laikā jaunieši tiks iepazīstināti ar brīvprātīgā darba pamatprincipiem, tā nosacījumiem un iespējām. Jaunieši izzinās, kas ir brīvprātīgais darbs, ko no tā var iegūt, kur atrast brīvprātīgā darba iespējas Ventspilī, Latvijā un Eiropā. Nodarbību iespējams organizēt latviešu vai angļu valodā.
  • Kā attīstīt radošumu? Nodarbības laikā ir paredzēti dažādi izaicinoši uzdevumi, kas ļaus iepazīt “domāšanu ārpus kastes”, tādējādi attīstot radošumu un veicinot sadarbības prasmes komandā.
  • Vide un bezatkritumu dzīvesveida pamatprincipi. Nodarbībā jauniešiem būs iespēja piedalīties interesantās praktiskās un radošās darbnīcās, kā arī tuvāk iepazīties ar piemēriem bezatkritumu (zero-waste) dzīvesveidam. Kā arī iespējams spēlēt komandu spēli “Cik sver tava ietekme”, pārbaudot un iegūstot jaunas zināšanas par cilvēka ietekmi uz vidi.

Viena nodarbība ilgst apmēram 40 minūtes, bet ir iespējams nodarbības ilgumu pielāgot. Piedāvājam veidot nodarbības arī par citām jauniešiem aktuālām un interesējošām tēmām. Nodarbības ir bez maksas. Lai pieteiktos, aicinām sazināties ar Ventspils Jauniešu mājas aktivitāšu koordinatori Danu Irbi e-pastā [email protected] vai arī rakstot uz Ventspils Jauniešu mājas e-pastu: [email protected]