Ventspilī notiks tikšanās ar jauniešu kino konkursa rīkotāju kinorežisoru Staņislavu Tokalovu

No 1. līdz 31. oktobrim Latvijas pilsētās jau tradicionāli norisināsies Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls, kura fināla programmā tiek iekļautas 10 īsfilmas no visas pasaules. Katrā valstī ikviens skatītājs kļūst par žūrijas locekli un izvēlas labāko filmu pēc saviem ieskatiem. Par godu festivāla 10 gadu jubilejai Latvijā tiek organizēts Jauniešu kino konkurss.

Lai labāk iepazītu kino pasauli, interesanti tiek aicināti uz tikšanos ar konkursa rīkotāju un Latvijas kinorežisoru Staņislavu Tokalovu, sestdien, 16.jūlijā, plkst, 18:00 Ventspils Jauniešu mājā!

Visi jaunieši vecumā līdz 25 gadiem ir aicināti piedalīties īsfilmu konkursā “12012022” un kopā ar Manhetenas īsfilmu festivāla 2022 programmu parādīt savu darbu uz Latvijas kino ekrāniem. Lai piedalītos, vienkārši jānofilmē sava īsfilma (ne garāka par 3 minūtēm), līdz 31.augustam jāiesūta uz [email protected] un jāsagaida konkursa rezultāti! Labākās Latvijas jauniešu īsfilmas tiks demonstrētas visā Latvijā pirms “Manhattan Short” programmas katrā no festivāla seansiem.

Latvijas jauniešu īsfilmu konkursa žūrijā būs filmu nozares profesionāļu grupa, tāpēc pat tiem jauniešiem, kas konkursā neuzvarēs, tā būs iespēja parādīt savus darbus kino profesionāļiem.
Turklāt 4. oktobrī visi konkursa dalībnieki tiks aicināti uz kinoteātri “KSuns” uz īpašu seansu, lai noskatītos savas īsfilmas un “Manhattan Short 2022” programmu, un kopā ar žūriju pārrunātu paveiktā darba rezultātus.

Cik garai jābūt filmai? – līdz 3 minūtēm.
Kāda tēma? – “12012022”.
Dalībnieka vecuma ierobežojumi? – līdz 25 gadiem.
Kur sūtīt? – uz [email protected].
Kāds ir iesūtīšanas termiņš? – 31. augusts.