Zlēkās notiks velobrauciens “Sudraba spieķis 2022”

9. jūlijā plkst. 10 Zlēku muižas parkā tiks dots starts veloorientēšanās pasākumam jeb velobraucienam “Sudraba spieķis 2022”, iepazīstot Zlēku apkārtnes ceļus un mazceliņus.

Pasākuma distances garums – ap 30 km, bet katrs dalībnieks var izvēlēties savu maršruta garumu. Ja iecerēts mērot visu distanci, būs vajadzīgas piecas līdz sešas stundas. Velobraucienam jāreģistrējas līdz 6. jūlijam vietnē https://ej.uz/ppdn.

Kā norāda “Sudraba spieķa 2022” rīkotāji, uzvarētājus nenoteiks laiks un ātrums, bet kontrolpunktos iegūtā summa. 9. jūlijā būs pieejami 20 kontrolpunkti, katrā no tiem būs jāveic savs uzdevums. Braucienā var piedalīties individuāli dalībnieki vai iesaistīties komandas – būtiska nozīme būs velosipēdistu un braucamrīku noformējumam, skanīgam un asprātīgam komandas nosaukumam.

“Sudraba spieķa 2022” organizētāji vēlas veicināt kultūrtūrisma attīstību novadā un Zlēku pagastā, iesaistīt novada iedzīvotājus un tuvākos kaimiņus fiziski aktīvās darbībās, aicinot izbaudīt dienu svaigā gaisā ar draugiem vai ģimeni, pārbaudot savas fiziskās un erudīcijas spējas.

Kad būs veikta puse no maršruta, varēs baudīt pusdienas, bet finišs paredzēts Zlēku muižas parkā, kur notiks uzvarētāju apbalvošana dažādās nominācijās.