Jūras svētkos arī hiphopa un reiva mūzikas ballīte

Sestdien Ventspils ostas ielas promenādē norisināsies hiphopa un reiva mūzikas ballīte, kurā uzstāsies jauniešiem labi zināmi un iecienīti reperi, kā arī grafitī mākslinieki un deju grupa Fancy Flame.

Pasākums sāksies astoņos vakarā ar daudzpusīgā dīdžeja Dj FISHA uznācienu. Viņš 2016. gadā izlaida debijas albumu “10 Forms”, pēcāk izlaižot vēl septiņus albumus, dažus no tiem arī kasetes formātā. Uzstājies tādos pasākumos kā Kārtīgs Salāts, “Elektrobassment”, u.c.

Dj Slīmests Slaists ir talantīgs dīdžējs un producents, kas Ventspilī uzstājas jau ne pirmo reizi. Viņa elementi ir vinila plates, analogie sampleri un dažādas miksēšanas tehnikas. 2020. gadā izlaida hip&hop albumu “Turbulance”.

Krisy ir jaunā dziedātāja, kas dziesmas sacer kopš 11 gadu vecuma un prot spēlēt gan klavieres, gan ģitāru. 19 gadu vecumā izlaida debijas singlu “Don’t Flip Yo Wig”. Vairākkārt sastrādājusies ar reperi March un producentu Tabli, radot dziesmas “Simp” un “Captain of Cap”.

ODS ir viens no Latvijas tā dēvētās repa jaunās skolas spožākajiem vārdiem. 2022. gada marta beigās izdeva savu otro albumu “Nestāsti mammai”. Plašāka publika Odu iepazina kā repa cīņu “371 Battle” trešās sezonas finālistu un trešās vietas ieguvēju.

March debitēja hiphopa un repa lauciņā, izlaižot savu pirmo albumu ”The Ride” vien 15 gadu vecumā un veiksmīgi iesaistoties ASV hiphopa leģendas Redman organizētajā projektā ”Come Get It Playlist”. To pats mākslinieks vērtē kā nepārprotamu apliecinājumu tam, ka ir izvēlēta pareizā niša. March par savu mūziku: ”Neatkarīgi no temata vienmēr mēģinu visu līdz klausītājiem nogādāt ar pozitīvu stilu. Vēlos, lai mana mūzika cilvēku prātos raisa pozitīvismu un labas domas.”

Wiesulis 2020. gadā debitēja ar singlu “Tieši tā”, ir jaunais latviešu repa talants. Šogad izlaida savu debijas albums “Fianchetto”, kas ieguva negaidīti daudz popularitātes un latviešu reperu atzinību. Pirmo reizi uzstājies “Ghetto Games” brīvrunu batlā – “Štuka par bazaru”.

Dj Leeroy ir dīdžejs, producents un bītmeistars, kas sevi dēvē par pagrīdes mākslinieku. Uzstājies pasākumos “Bass Attack” ; “Hip-hop block party” , u.c. Savos sociālos tīklos publicē video, kur pats reālaikā uz bungmašīnas rada bītus boom-bap stilā. Izlaidis vairākus miksteipus, no kuriem populārākie ir “It Don’t Matter” ; “Playa Type” un “Real Quick”.

Dj DXIVISS producents no Ventspils, kas ar saviem bītiem ieguvis klausītājus ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Pārstāv memphis hiphopa žanru, kas Latvijā ir īpašs retums. Dīdžeja prasmes rādījis pasākumos “New Wavy Afterparty”, “Tuss”, u.c.

Ar visu Jūras svētku pasākumu norises laikiem var iepazīties sadaļā AFIŠA