Karjeras izvēlē Ventspils jauniešiem palīdz video sarunu cikls “Ko tālāk?”

Šajā pavasarī meklējām atbildes vidusskolas absolventu aktuālākajam jautājumam “Ko darīt tālāk pēc skolas absolvēšanas?”. Atbildes tapa 10 video sarunu cikla formātā un jau kopš marta šie video pakāpeniski tie publicēti Ventspils Jauniešu portāla Youtube kanālā.

Skolēni, studenti un profesionāļi neformālās sarunās apsprieda 10 dažādas nozares un profesijas, kurās sarunu dalībnieki studenti studē, bet profesionāļi jau strādā – veterinārmedicīna, uzņēmējdarbība, IT, pavāri, vecmātes, sporta treneri, mediji, radošās industrijas, skolotāji, ģeogrāfi.

Sarunas vadīja divas Ventspils 4. vidusskolas skolnieces Rūta un Amanda, bet kā dalībnieki bija studenti no dažādām Latvijas augstskolām. Kā savas jomas profesionāļus video sarunās varēsiet sastapt vairākus ventspilniekus. Ar kultūras pasākumu producentu ikdienu dalījās Kurzemes filharmonijas producents Roberts Grinbergs, ar nelielu ieskatu uzņēmējdarbībā dalījās Ventspils Augsto tehnoloģiju parka projektu vadītāja Anna Fedotovska. Par trenera profesiju stāstīja BK “Ventspils” fiziskās sagatavotības treneris Edgars Seredjuks. Par studentu ikdienu un grūtajiem lēmumiem pēc skolas beigšanu veterinārmedicīnā dalījās daktere Arta Maula, bet interesantajās dabas un pasaules izzināšanas studijās ieskatu sniedza skolotāja Elīna Skore.

Sarunās atklājās gan studentu, gan profesionāļu ikdienas problēmas, pieredzes stāsti, salīdzinājumi un stereotipi. Bet kamerām izslēdzoties, turpinājās “īstās” sarunas, kur ikviens no sarunu viesiem atzina, ka studentu dzīve ir jāizmēģina ikvienam!

Video sarunu cikls tapis projekta “Ventspils – jauniešiem draudzīga pilsēta” ietvaros, kas tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2021.-2023. gadam ietvaros, saņemot valsts budžeta finansējumu.