Skolēnu zināšanu spēle “Ventspils erudīts” Nākotnes klasē

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Nākotnes klase sadarbībā ar Ventspils Kultūras centru jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādošanai rīko zināšanu spēli jeb viktorīnu “Ventspils erudīts”, kurā piedalīties aicināti visu Ventspils un Ventspils novada pamatskolu 7.-9. klašu un vidusskolu 10.-12. klašu, kā arī profesionālo vidusskolu 1.-4. kursu skolēni.

Viktorīnu paredzēts rīkot klātienē Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Nākotnes klasē, izmantojot dažādas interaktīvās tehnoloģijas un mūsdienīgas ierīces. Skolēniem tā būs iespēja ne tikai parādīt savas zināšanas un interesanti pavadīt laiku, bet arī iepazīt Nākotnes klasi kā mūsdienu prasībām atbilstošu mācību vidi.

Skolēni aicināti veidot komandas 4-6 cilvēku sastāvā. No katras skolas var pieteikties divas komandas. Katrā vecuma grupā spēle norisināsies divās kārtās. Skolēniem būs iespēja pierādīt savu erudīciju un zināšanas par Ventspili un Latviju dažādās jomās, piemēram, māksla un vēsture, uzņēmējdarbība, vides jautājumi u.c. Zinošākā komanda katrā vecuma grupā saņems balvas.

Lai palīdzētu sagatavoties spēlei, Nākotnes klase katru dienu savā Facebook lapā publicē vienu spēles jautājumu. Sekojot līdzi jaunākajām ziņām Nākotnes klases laika joslā, visiem interesentiem iespējams rosināt savu erudīciju un uzzināt kādus jaunus vai piemirstus faktus par Ventspili un Latviju.

Komandu pieteikšana spēlei iespējama tiešsaistē, apmeklējot http://ej.uz/ventspils_erudits un aizpildot tur atrodamo pieteikšanās anketu. Pieteikties var līdz 28. februārim, bet spēles norise paredzēta laikā no 7. līdz 11. martam Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā.