27. augusta vakarā ventspilnieki un pilsētas viesi tiek aicināti doties Piektdienas vakara pastaigā pa pilsētas ielām un skaistākajām vietām, skvēriem un parkiem

Turpināsim pavasara pastaigā iesākto un kustīgus objektus pilsētā papildināsim ar mūziķiem, dejotājiem un dažādām aktivitātēm, kas mudina būt kustībā.

Ventspils tirgus sadarbībā ar vietējo vīna darītavu “Windau Wines” organizēs vīna svētkus Tirgus laukumā. No plkst. 19.00 līdz pat pusnaktij ikvienam interesentam būs iespēja baudīt Latvijā darinātus vīnus, uzzināt smalkumus vīna izvēlē un garšu buķetē, uzdejot, un piedalīties fotosesijā. Nākot ar savu glāzi, īpaša atlaide “Windau Wines” vīna degustācijai. Vīna svētkus papildinās kopēja sadziedāšanās ar Ventspils Kultūras centra koriem.

Turpat netālu Amatu mājā no plkst. 18.00 līdz 21.00 savu izpratni par terminu “Būt kustībā” demonstrēs “Marijas deju studija” un “Komediantu cunftes skola”(cirka kumēdiņu apgūšana). Tiks demonstrētas filmas “Kurzemes amatnieku tradīcijas” un “Ventspils šefpavāru garšas parāde”, Amatnieku šķūnītī būs apskatāmi Amatnieku darbarīki, bet Amatu mājas pagalmā – fotokluba “Moments” fotoizstāde.

Vecpilsētas sirds – Rātslaukums no plkst. 18.00 līdz 23.00 pārvērtīsies par izzinošu portretēšanas darbnīcu. Diskusijā “Esi kustībā, uzdrīksties!” viesosies Dace Kolāte un Lana Švarca, diskusijas dalībnieku muzikālos portretos atskaņos talantīgais džeza pianists Kristaps Vanadziņš. Muzikālo portretu galeriju turpinās Elza Rozentāle un Kaspars Zemītis, vakara noslēgumā Rātslaukumu pieskandinās alternatīvā postfolka grupa “Zāle”. Padomāts arī par mazajiem pastaigas apmeklētājiem, kuri varēs izpausties vēja dzirnaviņu darināšanas darbnīcā.

Kustīgs ir ne tikai prāts un ķermenis, bet arī dziesma. Kā to visu apvienot kustībā, Dzirnavu laukumā rādīs Ventspils Kultūras centra vokālie ansambļi “Mazā prinča planētas”, “Cita planēta”, “Mundus” un sieviešu koris “Venda” (vadītājas R. Tālberga un A. Niedre). Ventspils mūsdienu deju studijas “Prieks” (vadītāja E.Ponfiļonoka) un “Skorpions” (vadītāja I.Spodiņuka) kustēsies laikmetīgo deju ritmos. Savukārt dīdžejs Slīmests Slaists uzstāsies ar muzikālo performanci, kas liks griezties ne tikai vinilplatēm, bet arī visiem pasākuma apmeklētājiem.

Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” izglītības iniciatīva “Ziedoņa klase” piedāvās dažādas izglītojošas aktivitātes, kurās bērniem, jauniešiem un citiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa personību un daiļradi neierastā veidā, ar spēļu palīdzību – izlaušanās spēle “Blēņas un pasakas”, foto orientēšanās un radošā darbnīca “Kartupeļu lauka radio”.

Ventspils Tūrisma informācijas centrs (TIC) informatīvajā teltī ikviens varēs uzzināt jaunumus par pilsētu un tūrisma iespējām, netālu no TIC telts darbosies radošās darbnīcas bērniem.

Jaunpilsētas laukumā iekustināsim garu un ķermeni. Zvangu veidotājs Aleks Rassaskrēsliņš stāstīs par mūzikas instrumenta zvanga izgatavošanu un demonstrēs sava kosmiskos toņos krāsotā instrumenta skaņu, bet tie, kuri vēlēsies apgūt vingrošanas prakses cigun un faluņ dafa, varēs piedalīties iepazīšanās nodarbībā brīvā dabā.

Lielais laukums Piektdienas vakara pastaigā būs atvēlēts dejām – “Bachata Rīga” vadošie treneri Katerina un Artūrs no plkst. 18.30 līdz 20.00 draudzīgā, neformālā atmosfērā piedāvās apgūt mierīgās, jutekliskās Bachatas dejas pamatus.

Koncertzāles “Latvija” amfiteātrī no plkst. 20.00 līdz 21.30 vakara balle tiem, kas no sirds vēlas izdejoties. Par prieku sev un klausītājiem spēlēs Ventspils Senioru bigbends, kura repertuārā iekļauta gan mūzikas pasaules klasika, gan oriģinālkompozīcijas, bet īpašu vietu repertuārā ieņem latviešu populārā mūzika.

Pēc tam grupa “Los Nens” tā vien mudinās uz dejām spāņu un latino mūzikas ritmos. Grupa “Los Nens” ir unikāla spāņu un latino muzikālā apvienība, kuras solists Havjers Fernandess Kruss (Javier Fernández Cruz) ir īsts spānis, bet jau vairāk nekā 10 gadus par savu otro dzimteni uzskata Latviju. Vakara izskaņā dīdžejs Egmonts.

Pie skatuves tiks izveidota sertifikātu zona, t.i., pie ieejas šajā zonā būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Laukumā pie Zaļā namiņa “Punkts IR” no plkst. 16.00 līdz 20.00 skatloga galerija, koncerti un biļetes uz pasākumiem koncertzālē “Latvija” un teātra namā “Jūras vārti” par īpašām cenām.

Radošajā kvartālā Lielajā prospektā 74a tiks uzburta īpaši rosīga svētku sajūta, izveidojot lauku sētu pilsētā, kurā būs iespēja gan sastapt lauku sētas iemītniekus, gan izmēģināt lauku darbus.

Livonijas ordeņa pils savu pagalmu apmeklētājiem atvērs no plkst. 18.00 līdz 21.00, kur apmeklētāji aicināti baudīt nesteidzīgu pastaigu viduslaiku skaņās, vērot dzīvo uguni, spēlēt senās spēles un sastapt īstu koka pūķi. Ieeja bez maksas.

Piejūras brīvdabas muzejā no plkst. 21.30 līdz pusnaktij varēs dzirdēt restaurēto laivu stāstus un apskatīt restaurētās zvejas laivas izgaismotā Laivu mājā. Ieeja bez maksas.

Teātra namā “Jūras vārti” visas dienas garumā līdz pat plkst. 20.00 būs apskatāmas izstādes – Ventspils fotokluba “Katuss” izstāde “Zeme, vai Tev sāp?” un Klāva Upaciera personālizstāde “Atkārtošanās un atkārtošanās”. Ieeja bez maksas, izstādes var apmeklēt individuāli (1 persona vai 1 mājsaimniecība), ievērojot 2 metru distanci un lietojot mutes-deguna aizsegu.

Vakara pastaigā pilsētas laukumos ventspilniekus un pilsētas viesus gaidīs dažādi tirdziņi.

Norises atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība.

Būt kustībā – viens no labas pašsajūtas un dzīvesprieka pamatiem!