Kultūras centrs izsludina Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada Kultūras projektu finansēšanas konkursa II kārtu

Konkursa mērķis ir veicināt Ventspils pilsētai nozīmīgus kultūras projektus un atpazīstamību, kas sekmē visu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstību, kultūrizglītību un kultūras mantojuma saglabāšanu, tādējādi paplašinot kultūras produktu piedāvājumu Ventspils iedzīvotājiem.

Konkursā aicināti piedalīties uzņēmēji, nevalstiskas sabiedriskas organizācijas, komersanti, Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas fiziskas personas un citi. Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties Ventspils Kultūras centra mājaslapā.

Projektu pieteikumu iesniegšana no š.g. 23. augusta līdz 13. septembrim. To iespējams izdarīt elektroniski, sūtot uz e-pastu: [email protected], sūtot pa pastu uz adresi – Kuldīgas iela 18, Ventspils, LV-3601, vai iesniedzot klātienē Kultūras centrā, iepriekš saskaņojot ierašanas laiku pa tālr. 28887059. Konsultācijas par projekta pieteikumu izstrādi iespējams saņemt, sazinoties ar projektu konkursa kuratori Unu Mežiņu pa tālr. 63624796, e-pasts: [email protected].

Šobrīd tiek realizēti Konkursa I kārtā atbalstītie vienpadsmit projekti, kuru līdzfinansējums sasniedz teju 14 tūkstošus eiro, tādejādi bagātinot kultūras programmu ar radošām darbnīcām un citām aktivitātēm gan Jūras svētkus, gan citus nozīmīgos pilsētas pasākumos. Rudenī norisināsies iedzīvotāju iecienītās, tradicionālās Ventspils Kamermūzikas dienas, 5 koncertlekciju pasākumi, kuros profesionāli mūziķi un pedagogi iepazīstinās interesentus ar L.van Bēthovena sonātēm, kā arī jau kopš maija tiek realizēts projekts, kura ietvaros digitalizēs 100 bronzas laikmeta vēsturiskos atradumus Staldzenes stāvkrastā.