Ventspilnieks Kārlis Lasmanis ar komandu brauks uz Tokijas olimpiādi

Latvijas 3×3 basketbola izlase, ar četriem spēlētājiem Kārli Lasmani, Agni Čavaru, Edgaru Krūmiņu un Nauri Miezi, svētdien Austrijas pilsētā Grācā izcīnīja ceļazīmi uz 2021. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Cīņā par trešo vietu turnīrā Latvija ar rezultātu 21:15 pārspēja Franciju, iegūstot olimpisko ceļazīmi. Spēles ievadā rezultāts uz tablo ilgi bija 0:0, bet pirmie punktus guva latvieši, Lasmanim realizējot divus soda metienus. Francūži ātri punktu atguva, taču Lasmanis atbildēja ar trīspunktu gājienu – 5:1.Cīņas turpinājumā Krūmiņš pēc metiena no apakšas un “sodiņa” panāca 8:3. Turpinājumā francūži nedaudz atspēlējās, bet pēc Krūmiņa tālmetiena komandas šķīra jau seši punkti (12:6). Mača vidū latviešiem bija tikai plus trīs punkti, bet vadības grožus viņi no rokām neizlaida, cīņai punkti pieliekot Miezim – 21:15. Latvijas izlasē astoņus punktus guva Kārlis Lasmanis.

Pirms tam ceturtdaļfinālā ar rezultātu 21:19 tika pārspēta Lietuvu, bet pusfinālā latvieši ar rezultātu 18:20 piekāpās Polijai, kas izcīnīja ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Tokijas Olimpiskās spēlēs 3×3 basketbolā startēs 8 komandas šobrīd vīriešiem kvalificējušās Serbijas, Krievijas, Ķīnas, Japānas, Francijas, Nīderlandes un Latvijas komandas. Pēdējā ceļazīme uz Tokijas Olimpiskās spēlēm tiks izspēlēta turnīrā Debrecenā jūnija sākumā.