Iedvesmas seminārs par jauniešu izglītības un karjeras iespējām Kurzemes reģionā “KUR MĀCĪSES KURZEMES JAUNIEŠI”

Kurzemes varenums un spēks slēpjas tās cilvēkos, tāpēc nodrošināt izglītības un karjeras iespējas turpat reģionā ir īpaši svarīgi!

Latvijas Darba devēju konfederācija aicina uz iedvesmas semināru par jauniešu izglītības un karjeras iespējām Kurzemes reģionā “KUR MĀCĪSES KURZEMES JAUNIEŠI”. Pasākums norisināsies š.g. 19.maijā plkst. 10.00 platformā Zoom.

Lai piedalītos seminārā, aicinām reģistrēties elektroniski http://ej.uz/kurmacities . Uz jūsu norādīto e-pastu tiks nosūtīta saite un piekļuves rekvizīti.

Tovojoties mācību gada noslēgumam, Latvijas Darba devēju konfederācijas eksperti bieži piedalās dažāda līmeņa sanāksmēs, darba grupās un lēmumu pieņemšanas procesos, kas saistīti ar izglītības programmu un darba tirgus vajadzību sabalansēšanu.

Īpaši aktuāli tas kļūst pavasarī, kad jauniešiem pēc 9. vai 12.klases nākas pieņemt izšķirošos lēmumus par turpmāku izglītību vai karjeru. Neziņa par to, kāds varētu būt darba tirgus pēc 3 vai 5 gadiem, nereti liek izvēlēties drošāko variantu, neizvērtējot darba devēju pieprasījumu un karjeras attīstības iespējas.

Tāpēc LDDK eksperti apkopojuši informāciju par iespējām, izaicinājumiem, kas palīdzētu izvēlēties, pieaicinot arī reģiona uzņēmējus, kuri dalīsies pieredzē un sniegs ieteikumus, kas varētu būt noderīgi gan jauniešiem, gan citiem darba devējiem.

Semināra laikā iepazīstināsim ar sekojošām tēmām:

* Kādas ir darba tirgus tendences šobrīd un prognozēs ?
* Kāds ir reģiona demogrāfiskais portrets ?
* Kādas izglītības iespējas reģiona jauniešiem ?
* ko un vai mācīties, lai nākotnē būtu pieprasīts darba tirgū ?
* Kāds ir reģiona uzņēmējdarbības profils un darba spēka potenciāls ?
* iespēja uzzināt 3 dažāda profila Kurzemes uzņēmumu veiksmes stāstus darba spēka piesaistē
* iespēja uzzināt, kas notur jauniešus savā dzimtajā reģionā
* iespēja uzdot jautājumus visiem semināra dalībniekiem