ŠOGAD JAUNIEŠU MEDIJU NOMETNE «YOUNG MEDIA SHARKS 2020» PALIELINA DALĪBNIEKU SKAITU UN NORISINĀS DIGITĀLI

No šodienas norisinās ikgadējā «Young Media Sharks» nometne, ko rīko organizācija «Avantis». Ņemot vērā situāciju valstī saistībā ar vīrusa Covid-19 izplatību, šogad nometne norit attālinātā režīmā, ļaujot tajā piedalīties lielākam dalībnieku skaitam, kā arī piedāvājot visiem Latvijas jauniešiem video tiešraidē noskatīties dažādas lekcijas.

No 20. līdz 25. oktobrim mediju nometnē «Young Media Sharks» unikālas zināšanas no mediju jomas profesionāļiem attālināti gūs 40 jaunie mediju talanti no visas Latvijas, kuri tika izvēlēti konkursa kārtībā pēc iesniegtajiem radošajiem uzdevumiem. Jaunieši šajā nedēļā ne tikai attālināti mācīsies no jomas līderiem, bet arī paši radīs saturu un piedalīsies attālinātās kopīgās fiziskās aktivitātēs.

Nometnes norises ietvaros visiem Latvijas jauniešiem būs unikāla iespēja pievienoties nometnes dalībniekiem video tiešraidēs no «Young Media Sharks» studijas Siguldā un «TVnet» studijas tirdzniecības centrā «Origo» Rīgā.

20. oktobrī plkst. 16.15 multimākslinieks un «Young Media Sharks» absolvents Artūrs Jenots ar rakstnieci, Tautas frontes aktīvisti, Triju Zvaigžņu ordeņa ieguvēju Marinu Kosteņecku runās par vērtībām, kas svarīgas arī 21. gadsimta paaudzei: vārda brīvību, nacionālo identitāti, valstiskumu un radošo aicinājumu. Šodien 18.00 saruna arī ar mediju producentu no Nīderlandes Folkertu Tempelmanu par mediju izaicinājumiem 2020. gadā un podkāstu iespējām.

Savukārt trešdien, 21. oktobrī, plkst. 10.00 ētera personība Toms Grēviņš dalīsies ar jauniešiem savā pieredzē un ieteikumos par darbu radio.

Sarunu vadīs «Young Media Sharks» absolvente Laura Ločmele. Tiešraidēm varēs sekot līdzi «Young Media Sharks» Facebook profilā, «Apollo» portālā un «Apollo» Facebook profilā.

Šāgada «Young Media Sharks» nometnes pasniedzēji: Folkerts Tempelmans, Toms Grēviņš (Pieci.lv), LTV raidījumu veidotāja Marta Selecka («Te» un «Literatūre» veidotāja), pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, radio producente Karmena Stepanova («Dod pieci», «Cita domnīca»), «Re:Baltica» žurnāliste Inese Liepiņa («Starp citu»), aktrise un runas pedagoģe Anita Grūbe, multimediju producente Justīne Savitska (Latvijas Radio), filmu veidotājs Matīss Kaža («Klejotāji»), operators Dāvis Doršs («Sirmā kulta ēdieni», «Pa straumei»), sociālo mediju eksperts Vilhelms Meistars («Wrong»), reklāmas speciālists Raimonds Platacis, teātra režisors Dmitrijs Petrenko un daudzi citi. Īpašie viesi nometnē: filmas «Dvēseļu putenis» režisors Dzintars Dreibergs un žurnāliste Marina Kosteņecka.

Nometni jau 7. gadu rīko «Avantis». Nometnes galvenais atbalstītājs ir Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, partneris – Baltijas Mediju izcilības centrs. Atbalstītāji: Siguldas novada pašvaldība, «TVnet» un «Ideal».