SĀKUSIES PIETEIKŠANĀS JAUNIEŠU MEDIJU NOMETNEI «YOUNG MEDIA SHARKS 2020»

No 20. līdz 25. oktobrim Siguldā norisināsies mediju nometne «Young Media Sharks», kur 30 jaunie mediju talanti no visas Latvijas nedēļas garumā gūs unikālas zināšanas un praktiski darbosies iedvesmojošu Latvijas mediju profesionāļu vadībā.

Izglītojošā jauniešu nometne «Young Media Sharks» notiks jau 7. gadu, un to rīko organizācija «Avantis». Nometnei pieteikties aicināti jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kas savu nākotni saista ar žurnālistiku, kinojomu vai kultūras menedžmentu. Pateicoties nometnes atbalstītājiem – Nīderlandes Karalistes vēstniecībai Latvijā un Siguldas novada pašvaldībai –, dalība nometnē ir bez maksas.

Šāgada «Young Media Sharks» nometnes pasniedzēji būs: mediju producents no Nīderlandes Folkers Tempelmans, ētera personība Toms Grēviņš (Pieci.lv), LTV raidījumu veidotāja Marta Selecka («Te» un «Literatūre» veidotāja), pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, radio producente Karmena Stepanova («Dod pieci», «Cita domnīca»), «Re:Baltica» žurnāliste Inese Liepiņa («Starp citu»), aktrise un runas pedagoģe Anita Grūbe, multimediju producente Justīne Savitska (Latvijas Radio), filmu veidotājs Matīss Kaža («Klejotāji»), operators Dāvis Doršs («Sirmā kulta ēdieni», «Pa straumei»), sociālo mediju eksperts Vilhelms Meistars («Wrong»), reklāmas speciālists Raimonds Platacis, teātra režisors Dmitrijs Petrenko un daudzi citi. Īpašie viesi nometnē: filmas «Dvēseļu putenis» režisors Dzintars Dreibergs un žurnāliste, atmodas laika līdere un Triju Zvaigžņu ordeņa ieguvēja Marina Kosteņecka.

«Šogad Covid-19 ierobežojumu dēļ uzņemsim mazāk dalībnieku, nekā ierasts, taču esam ļoti priecīgi, ka varēsim sniegt šo izaugsmes iespēju 30 radošākajiem un visvairāk motivētajiem vidusskolēniem tieši no Latvijas. Jaunieši «Young Media Sharks» nometnē ne tikai mācīsies no jomas līderiem, bet arī paši radīs saturu par aktuālām tēmām Siguldas apkaimē. Šogad nometnē darbosies arī «Young Media Sharks» studija, kur plašākai auditorijai pārraidīsim intervijas ar nometnes pasniedzējiem,» saka nometnes idejas autore Ilona Bičevska.

Nometne notiek ar Nīderlandes Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu, tādējādi veicinot spēcīgu un neatkarīgu mediju darbību Latvijā. Tiesību uz vārda brīvību veicināšana, kā arī atbalsts profesionālai žurnālistikai un medijiem ir viena no Nīderlandes prioritātēm. Nīderlandes vēstnieks Latvijā Hoverts Jans Beils de Vrū tic, ka šodienas jaunās žurnālistu paaudzes mācības ir pamats rītdienas spēcīgo un profesionālo žurnālistu darbībai. Nometnes norisi atbalsta arī Siguldas novada pašvaldība, Baltijas Mediju izcilības centrs, «TVnet» un «Ideal».

Pieteikties nometnei var projekta mājaslapā YoungMediaSharks.eu līdz 11. oktobrim. Jauniešus izvērtēs pēc radošā uzdevuma un motivācijas. Kopējais Jauniešu mediju izglītības projekts sevī ietver ne tikai izglītojošo nometni. Visu gadu iniciatīvas «Young Media House» komanda organizē daudzveidīgus pasākumus vienaudžiem, veido jauniešu raidījumus un izdod žurnālu «Izvēlies».