20 stundu izaicinājums jauniešiem “Ideju nakts 2020”

Aicinām 16 līdz 25 gadus vecus jauniešus, kuri ir ieinteresēti projektu un pasākumu veidošanā, pieteikties dalībai pasākumā “Ideju nakts 2020”.

Šis 20 stundu garais pasākumu plānošanas un veidošanas pasākums notiks Ventspils Jauniešu mājā š.g. 16. un 17. oktobrī. “Ideju nakts 2020” būs iedvesmas pasākums, kas tiek organizēts, lai mudinātu jauniešus plānot aktivitātes savlaicīgi un palīdzētu radīt jaunas idejas, tādējādi dažādojot projektu tēmas un izvēloties jauniešiem aktuālākās tēmas un formātus. Pasākuma laikā dalībnieki, darbojoties komandās, ar mentoru palīdzību izstrādās pasākumu idejas no A līdz Z.

Izstrādātās idejas tiks prezentētas žūrijas komisijai, kura izvērtēs ideju oriģinalitāti un dalībnieku prezentēšanas prasmes. Žūriju pārstāvēs pieci dažādu jomu un iestāžu speciālisti, kas ir pieredzējuši pasākumu un projektu īstenošanā. Žūrijas atbalstītās veiksmīgākās idejas kā balvu saņems finansējumu šo ideju īstenošanai. Kopējais finansējums ir 4000 eiro.

Pasākuma mērķis:

Iedvesmot jauniešus un veicināt jauniešu radošumu, izdomāt jauniešiem draudzīgus un interesantus pasākumus “Ventspils – Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2020” gada ietvaros.

Pasākuma “Ideju nakts” mērķauditorija:

Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem, kuri vēlas īstenot kādu ideju un organizēt pasākumu Ventspils pilsētā. Iespējams pieteikties gan komandā (līdz 5 cilvēkiem), gan individuāli. Individuālie dalībnieki komandas veidos uz vietas.

Pasākuma aktivitātes:

  • Pasākums “Ideju nakts 2020” norisināsies 20 stundu garumā, neskaitot laiku noslēgumam un uzvarētāju apbalvošanai.
  • Norises datums: 2020. gada 16. oktobris (no plkst. 14:00 līdz 00:00) un 17.oktobris (no plkst. 10:00 līdz 18:00).
  • Norises vieta: Ventspils Jauniešu māja, Kuldīgas iela 13.
  • Iesākumā dalībnieki, kuriem ir sava projekta vai pasākuma ideja, to prezentē, piebilstot kāds atbalsts nepieciešams idejas realizēšanai.
  • Ja ideju projektam vai pasākumam nebūs, tad ar radošām metodēm tās tiks izdomātas turpat uz vietas.
  • Piektdien, 16.oktobrī, pirmajā pasākuma daļā dalībniekiem notiks dažādas apmācības par komandas saliedēšanu, pasākuma plānošanu, ideju ģenerēšanu, prezentēšanas veidiem u.c.
  • Dalībnieki (bez esošas komandas) tiks sadalīti darba grupās un turpmāko pasākuma laiku kopīgi darbosies pie pasākuma izveidošanas.
  • Dalībnieku darbu uzmanīs un padomu sniegs zinoši mentori, lai izstrādātā ideja būtu pēc iespējas labāka.
  • Sestdien, 17.oktobrī, otrajā pasākuma dienā notiks ideju prezentēšanas ģenerālmēģinājums, idejas uzlabošana un fināla prezentēšana žūrijai.
  • Žūrijas vērtējuma apkopošana, uzvarētāju paziņošana un apbalvošana.

Iepriekšēja pieteikšanās elektroniski līdz 11. oktobrim : https://ej.uz/id2020

Dalība pasākumā “Ideju nakts 2020” ir bezmaksas. “Ideju nakts 2020” tiek rīkota “Ventspils jauniešu iniciatīvu projektu konkursa” ietvaros, apvienojot apmācības un konsultācijas projektu idejas attīstībā, projektu pieteikumu sagatavošanā un pieteikumu vērtēšanu, veiksmīgākajiem piešķirot konkursa finansējumu.