Jaunatnes darba pieredzes apmaiņas seminārs Ventspilī

Cik gigabaitos var ietilpināt jaunatnes darba pieredzi?

jeb tiekamies pieredzes apmaiņas seminārā Ventspilī – Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2020

Kad notiks?: 2020. gada 9. un 10. oktobrī

Kur notiks?: Ventspilī – Jauniešu mājā (Kuldīgas iela 13), Digitālajā centrā (Akmeņu iela 3), kā arī būs iespēja piedalīties pasākumā attālināti, sekojot līdzi tiešraidei internetā.

Kāpēc man tur jābūt?:Piedaloties šajā seminārā Tu iepazīsi darba ar jaunatni pieredzi Ventspilī un praktiskajās mācībās gūsi jaunas digitālā darba prasmes, kas vērstas uz jauniešu līdzdalības veicināšanu.

Kas piedalīsies?:jaunatnes darbinieki, jaunatnes lietu speciālisti, darbā ar jaunatni iesaistīto nevalstisko organizāciju un pašvaldību institūciju pārstāvji (30 klātienē un līdz 100 attālināti).

  • Klātienes dalība: ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, klātienes dalībai priekšroku dosim plašākam pārstāvības lokam, tas ir, no vienas pašvaldības (arī ņemot vērā apvienotās pašvaldības pēc administratīvi teritoriālās reformas) prioritāri apstiprināsim 1 pārstāvi.
  • Attālinātā dalība: ar ZOOM starpniecību būs iespēja piedalīties daļā no semināra programmas – aktivitātēm, kur tehniski iespējama tiešraide.

PROGRAMMA

1. diena (9. oktobris)

Līdz 12:00 Ierašanās, reģistrācija. Iekārtošanās viesnīcā (Olimpiskā centra “Ventspils” viesnīca)

12:00 Pusdienas

13:00 Semināra ievads, iepazīšanās. Ventspils – Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020: darba ar jaunatni sistēma un iesaistītās organizācijas. (vieta: Jauniešu māja, vada Paula Anškena, Kristians Jacevičs)

14:00 Praktiskās mācības (1. daļa)Digitālie rīki jauniešu iesaistes un līdzdalības veicināšanai (vieta: Jauniešu māja un citur Ventspilī, vada Paula Anškena)

Darbā ar jaunatni iesaistīto Ventspils organizāciju pieredze

16:00 Kafijas pauze

16:30 Praktiskās mācības (1. daļa, turpinājums)Digitālie rīki jauniešu iesaistes un līdzdalības veicināšanai (vieta: Jauniešu māja, vada Paula Anškena)

Tiešsaistes vides izmantošana darbā ar jaunatni – praktisku kopā darbošanās un komunikācijas rīku apguve (QR kodi, paplašinātā realitāte, viktorīnas, tiešsaistes spēļu spēlēšana un citas platformas).

18:30 Vakariņas

20:00 Dalībnieku tīklošanās (vieta: Jauniešu māja)

2. diena (10. oktobris)

8:00 Brokastis (Olimpiskā centra “Ventspils” viesnīca)

9:00 Dienas ievads.

Praktiskās mācības (2.daļa)Digitālo rīku izmantošana līdzdalības aktivitātes īstenošanā (vieta: Digitālais centrs)

Dalībnieki mācās izmantot digitālos rīkus un veido ar jaunatnes līdzdalību saistītus tematiskus rezultātus. Paralēlas darbnīcas:

  • Vizuāli efektīva plakāta izveide

Dizaina veidošanas pamatu apguve. Tiešsaistes platformu iespējas, sagatavojot uzmanību piesaistošus materiālus izmantošanai internetā un drukai. Darbnīcu vada Dace Kamela, Ventspils Digitālā centra datorgrafikas un datoranimācijas skolas pasniedzēja

  • Infografikas ar stāstu

Informācijas analīze un faktu izcelšana, jēgpilna un uzrunājoša vizuālā stāsta veidošana. Darbnīcu vada Paula Anškena, Ventspils Digitālā centra pasniedzēja.

  • Mana mazā video studija

Savas studijas iekārtošana, palīgtehnikas izmantošana un video materiāla veidošana. Darbnīcu vada Māris Upenieks, Ventspils Digitālā centra multimediju apstrādes speciālists.

  • Spēļošana ar Minecraft

Datorspēļu pasaules izmantošana darbā ar jaunatni, kopā radīšana. Darbnīcuvada Ilze Bukela, Ventspils Digitālā centra programmēšanas un Minecraft skolas pasniedzēja, Ventspils 2.pamatskolas direktores vietniece IT jomā.

! Attālinātā darbnīca – Infografikas ar stāstu / vada Paula Anškena.

11:30 Kafijas pauze

12:00 Praktiskās mācības (3. daļa)Aktuālās tēmas līdzdalībai digitālajā vidē (vieta: Jauniešu māja, vada Paula Anškena)

Digitalizācija, drošība internetā, ētika sociālo tīklu izmantošanā un aktualitātes jauniešu sociālo tīklu platformās.

13:30 Noslēgums, izvērtēšana

14:00 Pusdienas

Mājupceļš

KONTAKTINFORMĀCIJA

Ventspils Jauniešu mājas vadītājs Kristians Jacevičs,

e-pasts: [email protected], tālr. 20238456

PIETEIKŠANĀS

Veidlapa: http://bit.ly/gigabaits_pieredzes  

Papildu pieteikšanās – Veidlapa jāaizpilda līdz 2020. gada 6. oktobra plkst. 23:59

UZMANĪBU! Aicinām ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus, būt saprotošiem un atbildīgiem pret sevi un apkārtējiem.

Loading...

Loading…