Ventspils pilsēta saņems “Latvijas Jauniešu galvaspilsētas” ceļojošo kausu

Ceturtdien, 12.decembrī, plkst. 18:00 koncertzālē “Latvija” pirms bērnu un jauniešu kolektīvu koncertuzveduma "Ziemassvētku pasaka" notiks svinīga Latvijas Jauniešu galvaspilsētas ceļojošā kausa saņemšana no 2019. gada jauniešu galvaspilsētas – Olaines un Ikšķiles pašvaldību apvienības pārstāvjiem.

Iepriekš jau informējām, ka Ventspils pilsēta Izglītības un zinātnes ministrijas organizētajā konkursā “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” guva uzvaru un visa 2020. gada laikā valsts nozīmīgākie jaunatnes jomas pasākumi tiks organizēti Ventspilī, pulcējot uz tiem gan jauniešus, gan jaunatnes darbiniekus un citus interesentus. Konkursa fināla kārtā kopā ar Ventspili par uzvaru sacentās arī Daugavpils un Jēkabpils.

Konkursa pieteikumā Ventspils savu gatavību uzņemties jauniešu galvaspilsētas statusu pamatoja ar pašvaldībā īstenotajiem atbalsta pasākumiem un nodrošināto infrastruktūru jauniešu izaugsmei visdažādākajās jomās – izglītība, sports, mūzika, māksla, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, uzņēmējdarbība, līdzdalības un iniciatīvu atbalsts, saturīga un aktīva brīvā laika pavadīšana.