Ventspils bigbends koncertēs kopā ar saksofonistu Kārli Vanagu

30. martā plkst. 19:00 teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē kopā ar Ventspils bigbendu uzstāsies saksofonists, aranžētājs, bigbendu vadītājs un mūzikas pedagogs – Kārlis Vanags.

Kārlis Vanags studējis JVLMA, iegūdams tur bakalaura un maģistra grādus, papildinājies Sibelius mūzikas akadēmijā Somijā.

Kā bigbenda vadītājs savu darbību uzsāk 2007. gadā, izveidodams bigbendu “City Jazz Big Band”. 2012. gadā izdots bigbenda debijas albums “Introducing The Band”, kas saņēma Latvijas Ierakstu Gada Balvu mūzikā nominācijā “Labākais džeza albums”. Kopš 2012. gada ir Latvijas Radio bigbenda muzikālais direktors. Kā saksofonists aktīvi darbojas sastāvos Kārļa Vanaga trio un Raimonda Macata kvintetā “RM5” – pēdējais ieguvis Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu jeb “Zelta Mikrofons 2015” kategorijā “Labākais džeza mūzikas albums ”. Ar Latvijas Radio bigbendu kā muzikālais vadītājs, mūziķis, komponists un arī producents piedalījies ierakstu “Mare Balticum” ar Džeimsu Morisonu (James Morrison), “Latviešu Džeza svīta”, “R. Pauls Opera”, piedaloties maestro Raimondam Paulam un valsts kamerorķestra “Sinfonietta Riga” stīgu grupa, tapšanā, kā arī “Bigbenda minimālisms” – zviedru komponista, aranžētāja un mūziķa Mats Holmkvista (Mats Holmquist) mūzikas albums, tapšanā ko paredzēts izdot 2017. gada pavasarī.

Ap 200 kompozīciju un aranžiju autors, ietverot gan mūziku kamersastāviem (trio, kvintets), gan darbus bigbendam un simfoniskajam orķestrim.

Kārlis Vanags ir lektors JVLMA džeza katedrā, vada savu privāto apmācības programmu “Bigbendu Skola”, kā arī ir vairāku ritmiskās mūzikas apmācību kursu vadītājs dažādās Latvijas pilsētās.

Ventspils bigbends teātra nama “Jūras vārti” skatuvi līdz šim dalījis gan ar starptautiski atzītāko Latvijas blūza grupu "Latvian Blues Band", gan saksofonistu Gintu Pabērzu, basģitāristu Edvīnu Ozolu, bundzinieku Andri Buiķi, gan dziedātājiem Kristīni Prauliņu, Aiju Andrejevu, Intaru Busuli, Aiju Vītoliņu un Jolantu Gulbi-Paškeviču, kā arī ar igauņu dziedātāju Sofiju Rubinu un perkusionistu Rihardu Fedotovu.

Biļešu cena € 5.50; 7.00
Biļetes t/n "Jūras vārti"un visās "Biļešu Serviss"kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

Organizē SIA "Kurzemes filharmonija"
Atbalsta Ventspils pilsētas dome