„Ventspils Groove 2015” no 10. līdz 15.augustam

No 10. līdz 15. augustam Ventspilī notiks 10. mūsdienu ritma mūzikas festivāls „Ventspils Groove 2015”. Tā ietvaros notiks meistarklases pie izciliem mūziķiem, mūsdienīgi un kvalitatīvi koncerti, kā arī „jam session” jeb brīvā muzicēšana.

Koncertu programma 

Šogad uz meistarklasēm aicina ārvalstu pasniedzēji – ģitārists Erans Hars Evens (Izraēla/Nīderlande), komponists un taustiņinstrumentālists Stefans Eskomss (Francija) un trompetists, komponists un aranžētājs Gerhards Ornigs (Austrija), kā arī Latvijas profesionāļi – dziedātājas Inga Bērziņa, Annija Putniņa un Annija Zahovska, saksofonisti Dāvis Jurka un Renārds Lācis, bundzinieks Kaspars Grigalis un komponists un pianists Ritvars Garoza.

„Ventspils Groove 2015” ietvaros varēs apgūt arī prasmes skaņu režijā un ierakstu producēšanā pie Krišjāņa Geidāna, Didža Simanoviča, Ivara Ozola, Andra Ūzes un Kaspara Ansona. Informācija par pieteikšanos meistarklasēm – vmv.ventspils.lv.

Festivāla „Ventspils Groove 2015” atklāšanas koncerts notiks 12. augustā plkst. 19.00 Dzirnavu laukumā – tajā koncertēs viens no meistarklašu pasniedzējiem Erans Hars Evens – viens no izcilākajiem Nīderlandes džeza ģitāristiem.

14. augustā plkst. 19.00 Rātslaukumā koncertēs divas apvienības – grupa „E13CTRICTRIO” no Francijas un Horvātijas dziedātājs Daniels Čačia ar grupu. Savukārt festivāla pēdējā dienā – 15. augustā – Rātslaukumā plkst. 15.00 notiks meistarklašu audzēkņu koncerts, bet plkst. 19.00 – Gala koncerts, kurā uzstāsies Ventspils bigbends, „Junior Bigband”, Liepājas bigbends un profesionāļi no Latvijas Radio bigbenda, kā arī meistarklašu pasniedzēji – tostarp Inga Bērziņa, Annija Putniņa, Annija Zahovska ar skatuves pseidonīmu Koukie u.c.

Ieeja visos koncertos ir bez maksas.

„Jam session” jeb brīvā muzicēšana, kurā varēs piedalīties ikviens mūziķis, notiks 13., 14. un 15. augustā pēc festivālu koncertiem Ventspils Kultūras centra lielajā zālē.

Festivālu „Ventspils Groove 2015” atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes Kultūras programma un „Nordea Bank AB”.