30.augusta vakara pastaiga Ventspils ielās!

Dzirnavu laukums 
18.00 – 21.00 IERAUDZĪT, IZZINĀT, IZMĒĢINĀT.
Radošās darbnīcas, spēļu laukumi un atpūtas vietas visa vecuma bērniem un ģimenēm. No pavisam parastām lietām veidosim neparastus mūzikas instrumentus vai rotaļlietas. Radošās darbnīcas ‘’Ačgārnās brilles’’, ‘’Ermoņikas’’, ‘’Spīdīgais mošķītis’’, ‘’Katapulta’’, ‘’Zobu birste-pašgājējs’’. Mazākajiem – nodarbības Orff mūzikas studijā.
18.00 – 23.00  PASAULE AR KĀJĀM GAISĀ
Atrakcija ‘’Orbitron’’ maziem un lieliem. Tā iepriecinās ikvienu, kurš bērnībā sapņojis lidot kosmosā. ‘’Orbitron’’ ir lodveida trenažieri, kuros var sēdēt vai stāvēt. Dalībnieks tiek nostiprināts, un trenažieris tiek griezts ap savu asi dažādos virzienos. Tas var būt lēnāk un ātrāk, tāpēc lidojums ar ‘’Orbitron’’ ir pa spēkam ikvienam. Gan skolniekam, gan vecmammai vai nopietnam kosmonautam! ‘’Orbitron’’ ir krāsaini un ļoti efektīvi, piesaista uzmanību arī kā gaismas objekti.

Ganību iela
18.00 – 21.00 BŪT PAR PIEAUGUŠO
Velokartu trase bērniem ar visu kā pilsētas ielās pieņemts – ar gājēju pārejām, ar apstāšanos pie STOP zīmes, ar noteikumu ievērošanu. Tāpat kā tētim un mammai!

Koncertzāle Latvija amfiteātris
18.30 – 19.45 MŪZIKA VAKARA GAISMĀ. Geršvins. Rahmaņinovs. Pauls. Klasika un mūsdienu estrāde džeza stilā. Rūta Dūduma (vokāls), Jānis Ķirsis (taustiņinstrumenti), Jānis Rubiks (kontrabass), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Matīss Čudars (ģitāra). Latvijas koncerti.
20.00 – 21.00 PASTAIGAS RITMĀ! Pulse Effect Pulsa efekts
Pasaules mūzikas žanrs. Ritma apvienība „Pulsa efekts”( sitaminstrumenti, perkusijas), Leila Alijeva (vokāls), Ieva Rūtentāle (flauta).

Jaunpilsētas laukums
19.00 – 24.00 SEQUENCE un KRĀSU LAIVIŅAS. Gaismas un mūzikas objekti Artistic.lv Vērosim, kā laukums mainīsies vakara gaismā un tumsai iestājoties.
21.15 – 22.30 SASKANĒT! Gongu meistari
Gongu meistari Inga un Andris Graumaņi uz gongiem un lielajām bungām pašā pilsētas sirdī izspēlēs augusta nakts debesis, zvaigznes, jūru un mežu. 

Strūklaka LIETUSSARGS
19.00 – 22.00  TIKSIMIES PIE LIETUSSARGA!
Tiekamies foto peldē – neierastā fotosesijā, kur caur aizrasotu objektīvu būs iespēja fotografēties uz ūdens un gaismas fona. Foto sesiju piedāvā Ventspils fotoklubs KAKTUSS. 

Laikrakstu aleja
19.00 – 22.00 GREIZIE SPOGUĻI
Kā senos laikos – ieraugi sevi ‘’citā gaismā’’ un citā tēlā. Īpaši piemeklētā mūzika un Laikrakstu alejas dekorācijas aicināt, aicina pavadīt laiku, vērojot pilsētu, sevi un ļaudis sev blakus.

Rātslaukums
20.00 – 21.00 PIEKTDIENAS VAKARA GAISMĀ. Stefano Barone (Itālija)
Stefano Barone (ģitāra) ir mūzikas komponists, ģitārists, producents, videomākslinieks un mūzikas skolotājs no Itālijas. Mūzikas kritiķi viņu uzskata par vienu no šī laika radošākajiem un interesantākajiem mūsdienu akustiskās ģitāras mūzikas komponistiem. 
22.00 – 22.45  SIRDSBŪT. Evija Vebere
Evija Vēbere eksperimentē ar dažādām elektroniskām un akustiskām skaņām, radot te sapņainas, te trauksmainas kompozīcijas. Taču visunikālākais viņas instruments un dārgakmens ir balss, kāda sastopama ārkārtīgi reti, – Evija izklausās pēc mazas un biklas, bet pasauli izzināt gatavas, un šī īpatnība var gan sajūsmināt, gan kaitināt. Evijas solo albums “Sirdsbūt”, Latvijas mūzikas ierakstu gada balvā “Zelta Mikrofons” triumfēja kategorijā Alternatīvās un Indie mūzikas albums 2019.
23.00 – 24.00 NUTCRACKER. Gas Of Latvia
‘’Gas of Latvia’’ (agrāk Latvijas Gaaze) ir latviešu mūziķa Andra Indāna eksperimentālās un elektroniskās mūzikas projekts. Andra Indāna brīvformas elektroniskās mūzikas projekts ‘’Gas Of Latvia’’ darbojas kopš 1997. gada un ir piedzīvojis 16 albumus, dažādus sastāvus, neskaitāmus koncertus, dalību alternatīvās un eksperimentālās mūzikas un mākslas festivālos Latvijā un citur Eiropā. 
Visa vakara programma tiks papildināta ar īpaši izveidotām video projekcijām uz Rātslaukuma ēku sienām un kokiem. 

Vecpilsētas Tirgus laukums
19.00 – 23.00 Piektdienas nakts tirgus
Ja gribēsi paēst, tad īstā vieta būs šeit. Kopā ar Tirgus plača saimnieku izgaismosim tirgus burvību, pirkšanas-pārdošanas stāstus, parašas un ticējumus.
21.00 – 24.00  Danči folk/rock stilā ar grupu Rahu The Fool
‘’Rahu The Fool’’ ir grupa, kas izglīto klausītājus populārās mūzikas vēsturē. Muzikālā “resgaļu” banda “Rahu The Fool” Klausītājiem ir zināma no līksmiem deju vakariem. Mūzika no 20. gadsimta pirmās puses – tautas mūzika, blūzs, džezs, jūrnieku un karavīru dziesmas, šlāgeris tā visklasiskākajā izpratnē – šie stili vienkopus būs saklausāmi grupas izpildītajā citu autoru un arī pašu sarakstītajā mūzikā. Nedaudz vecmodīgi, kas patiesībā mūsdienās nozīmē – ļoti aktuāli, ņemot vērā kopējo nostalģiju pēc pagātnes stabilām vērtībām – pašu rokām taisītām, izturīgākām lietām, lēnāku laika ritējumu un sirsnīgāku kopā būšanu, ja ne diendienā, tad vismaz svētku  zaļumballē.
19.00 – 02.00 DISKOTĒKA AGRAJIEM PUTNIEM
Svētku noskaņu papildinās dīdžejs Carlo ( Kārlis Bramanis) – profesionāls mūziķis, vijolnieks un ‘’Štrausa stīgu kvartets’’ dalībnieks, kas tikpat bieži spēlē populārākās ballītes valstī. 

Saules kvartāls (Saules iela 40/42 )
18.00 – 22.00 Reģiona amatnieku un mājražotāju tirdziņš.
18.30 Muzicēs dziesminieks Haralds Sīmanis
19.30 Dziesmas un dejas no grupas ‘’Mēnessakmens’’
20.30 Muzicēs cilvēks – orķestris – Juris Hiršs
22.00 Brīvdabas kino, Kaspara Rogas dokumentālā filma ‘’Meklējot Mr. Kauliņu’’
Iespēja vizināties ar zirgu pajūgu pa Saules ielu sadarbībā ar jātnieku klubu ‘’Demora’’.

Zaļais namiņš (Ganību iela 2-1)
19:00 – 03.00 Zaļā namiņa pagalmā norisināsies "LAMPU TIRGUS 3" , Muzicēs VMV jaunieši un par karstu atmosfēru visa vakara garumā līdz pat plkst. 03.00 rūpēsies vinila DJ SIRAM.

Kuldīgas iela – Lielā iela stūrī
19.00-22.00 Paskatīsimies uz savu pilsētu tūrista acīm! Varēs nosūtīt uzaicinājumu savam draugam Latvijā vai ārzemēs uz koncertu, pusdienām vai apskatīt pilsētu! Ventspils tūrisma informācijas centrs VisitVentspils – atgādinās un iepazīstinās ar atpūtas un izklaides iespējām Ventspilī!