Gatavojies jauniešu festivālam “Random Republika” no 2. līdz 4. augustam Ventspils Jauniešu mājas pagalmā!

Brīvprātīgā darba veicēji no Portugāles, Spānijas, Ungārijas, Vācijas, Polijas un Bulgārijas aicina uz Ventspils Jauniešu festivālu “Random Republika”, kas norisināsies no 2. līdz 4. augustam Ventspils pilsētas svētku ietvaros.

Ar šā gada 5. jūliju līdz pat 8. augustam biedrība “Ventspils Jauniešu dome” realizē Eiropas Solidaritātes korpusa programmas projektu “Jaunatne iesaistās” un uzņem Ventspilī 10 brīvprātīgos no Portugāles, Spānijas, Ungārijas, Vācijas, Polijas un Bulgārijas. 
Šis liel izmērā projekt tiek īstenot jau otro gadu un tā  ir lieliska iespēja gan ārzemju brīvprātīgajiem iepazīt mūsu kultūru un valsti, gan vietējiem jauniešiem iepazīt citas kultūras, nostiprināt savas angļu valodas zināšanas. 
Ārzemju brīvprātīgie jaunieši kopīgi ar Ventspils Jauniešu mājas brīvprātīgajiem turpinās jau īstenot grandiozo ideju –Jauniešu festivālu “Random Republika”.
 
Jauniešu festivālā “Random Republika” tiks piedāvātas dažādas aktivitātes 3 dienu garumā. 

Festivālu svinīgi atklāsim 2. augustā plkst. 20:30 ar Improvizācijas teātra “Spiediens” izrādi. 

4. augustā no plkst. 13.00 – 16.00 Ventspils Jauniešu mājas pagalmā visas dienas garumā būs iespēja sastapt Zinātnes un tehnoloģiju muzejs “Kurzemes Democentrs” radošās darbnīcas un izlaušanās spēle “Escape Box”, kā arī apmeklēt dažādas aktivitātes – sporta spēles ( mini futbols, petanka, slackline u.c.), lielformāta mākslas objektus,“Minute to win” spēles u.c. 
Festivāla otro dienu jeb 4. augustu no plkst. 18:00 – 20:00 noslēgsim ar grupu Blue Jeans Serenade un Sudden lights koncertiem.

Arī 5. augustā visas dienas garumā būs iespējams apmeklēt “Kurzemes Democentra” radošās darbnīcas, piedalīties dažādās sporta aktivitātēs un izmēģināt izlaušanās spēle “Escape Box”. Festivāla noslēguma diena tiks veltītā nesteidzīgam aktivitātēm un noderīgām meistarklasēm kā ilgtspējīgās radošās darbnīcas, paraugdemonstrējumi kuras vadīs Skolēnu mācību uzņēmums “Precious Plastic Latvia” un meditācijas sesijas ar meditācijas un apzinātības treneri Agniju Kazušu.

Foto no iepriekšēja gada festivālu meklē 1 , 2, 3

Projekts "Jaunatne iesaistās" tiek finansēts ar Eiropas Komisijas programmas “Eiropas Solidaritātes korpuss”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu.

Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Festivāls top ar biedrības "Ventspils Jauniešu domes" un Ventspils pilsētas atbalstu.