Māksliniekus aicina piedalīties Baltijas mēroga Ielu mākslas konkursā, darbu skices jāiesniedz līdz 28.jūnijam!

Saldējuma ražotāja "Ingman" zīmols "Super VIVA" sadarbībā ar leģendāro mākslinieku Kiwie aicina ielu mākslas entuziastus līdz 28. jūnijam iesūtīt savas zīmējumu skices dalībai “Super VIVA Street Art Jam” konkursā.

Labāko darbu autoriem būs iespēja realizēt savu ieceri dzīvē šīs vasaras vērienīgākajā ielu mākslas pasākumu sērijā "Super VIVA Street Art Jam Sessions", zīmējot darbus pilsētvidē − Rīgā, Ventspilī, Tallinā, Viļņā un Kauņā.
Konkursa “Super VIVA Street Art Jam” mērķis ir dot iespēju māksliniekiem pilsētvidē vizualizēt savu redzējumu par sev aktuāliem jautājumiem ar tēmturi #pirmreizīgi. Konkursa dalībniekiem būs iespēja ne vien piedāvāt savas vizuālās idejas, bet arī izrādīt savu meistarību plašākai auditorijai.

Ielu mākslinieks un “Super VIVA Street Art Jam” konkursa žūrijas loceklis Kiwie: “Ielu māksla ir kļuvusi par pilnvērtīgu urbānās kultūras sastāvdaļu, kas spēj atdzīvināt pilsētvidi, paust daudzveidīgas emocijas un piesaistīt uzmanību dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām. Mūsdienu ielu māksla daudzās valstīs pat kļuvusi par vienu no jaunajiem tūrisma galamērķu vadmotīviem. Veicinot ielu mākslas attīstību pasaulē, “Super VIVA Street Art Jam” aicina ielu māksliniekus attīstīt savu talantu un radošumu, kļūstot par daļu no mūsdienu pilsētvides veidotājiem.”

Lai piedalītos konkursā, māksliniekiem līdz 28. jūnijam ir jāiesniedz sava darba skice un aizpildīta anketa “Super VIVA Street Art  Jam” tīmekļvietnē. Konkursa uzvarētājiem būs iespēja realizēt savus darbus “Super VIVA Street Art Jam Session” laikā Rīgā, Tallinas ielas kvartālā, Ventspilī, Sporta ielas 5 skeitparkā, Kauņā, uz vecās militārās slimnīcas fasādes vai Tallinā, uz Piritas sērfošanas kluba sienas.

“Super VIVA Street Art Jam Session” pasākumam izvēlētas šīs norises vietas, jo Tallinas ielas kvartāls ir viens no aktuālākajiem ielu mākslas kultūras attīstības punktiem Rīgā, bet  Ventspils skeitparks ir atpūtas vieta, kur savas prasmes var pierādīt gan ekstrēmo sporta veidu piekritēji, gan tagad arī ielu mākslinieki. Kauņas vecās militārās fasādes siena ir izvēlēta tās vērienīgā izmēra dēļ, kas būs īstens izaicinājums māksliniekiem, bet Piritas sērfošanas kluba siena izvēlēta, jo vasaras mēnešos sērfošanas kluba apkaime ir populāra vieta aktīva dzīvesveida piekritēju vidū.

Latvijā abos pasākumos par muzikālo noformējumu pie DJ pults rūpēsies Ozols. Pasākumu laikā būs iespējams piedalīties ielu mākslas meistarklasēs kopā ar apvienību “DrawOrgy” un baudīt “Super VIVA” saldējumus.

“Super VIVA Street Art Jam” konkurss šogad norisinās visās trīs Baltijas valstīs. Vairāk informācijas par konkursu, tā nolikums un pieteikuma anketa atrodama konkursa tīmekļvietnē.