Sākas pieteikšanās 4.Jauniešu Saeimas vēlēšanām

JihjYA

Jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem aicināti pieteikties sacensībai par iekļūšanu 4.Jauniešu Saeimā. 100 jauniešiem no visas Latvijas aprīļa beigās būs iespēja diskutēt par sev svarīgiem jautājumiem, kā arī iegūt pieredzi, ko nozīmē būt deputātam – tautas – vai šajā gadījumā – jauniešu – pārstāvim.

„Aicinu jauniešus iesaistīties Jauniešu Saeimas vēlēšanās, līdzdarboties, izteikt savas domas un idejas, pierādīt savu viedokli un uzdot visdažādākos jautājumus, jo drosme, degsme un vēlme izzināt ir tās Latvijas jauniešiem raksturīgās īpašības, kas palīdzēs sasniegt izvirzītos mērķus un karjeras virsotnes. Tās palīdzēs augt un attīstīties arī mūsu valstij un sabiedrībai,” pauž Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Pieteikties projektam un balsot par idejām var līdz 16.martam Jauniešu Saeimas oficiālajā mājaslapā Æ vēlēšanu platformā www.jauniesusaeima.lv. Tāpat kā Saeimas pirmsvēlēšanu laikā, arī Jauniešu Saeimas vēlēšanu kampaņā kandidāti sacenšas par vēlētāju atbalstu. Jauniešu saeimā katrs kandidē atsevišķi un programmas vietā ir viena ideja, kas kandidātam liekas svarīga, lai to risinātu valsts līmenī. Reģistrēties dalībai projektā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var ikviens portāla Draugiem.lv lietotājs.

Projekta centrālais notikums būs 25.aprīlī, kad 100 jaunieši, kuru idejas gūs vislielāko balsu skaitu, kļūs par 4.Jauniešu Saeimas deputātiem un sanāks Saeimas namā. Jauniešiem būs iespēja mācīties pierādīt savas idejas pamatotību, tās ieviešanas nepieciešamību un meklēt kompromisus. No jauniešu idejām taps deklarāciju projekti, kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt priekšlikumus un par noslēguma dokumentiem vienoties, debatējot Saeimā.

Jauniešu Saeimas deputāti strādās nozaru komisijās, kuras vadīs Saeimas deputāti Æ komisiju priekšsēdētāji Æ kopā ar līdzpriekšsēdētājiem no jauniešu vidus. 4.Jauniešu Saeimas Prezidijs apstiprinās Jauniešu Saeimas sēdes darba kārtību, savukārt jauniešu parlamenta sēdes vadīs S.Āboltiņa.

Jauniešu Saeima notiks jau ceturto reizi.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos Draugiem.lv, Youtube unTwitter – @jekaba11, @jauniesusaeima.

Video aicinājums pieteikties Jauniešu Saeimai: http://www.youtube.com/watch?v=-755ocGBGHo

Materiālu izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

Ja nevēlaties saņemt informāciju par Saeimas aktualitātēm, lūdzam sūtīt atteikumu uz e-pasta adresi: [email protected] 

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja
Preses dienests
Tālr.: +371 67087218
Mob. tālr.: +371 261 36160
Fakss: +371 67087244
E-pasts: [email protected]

www.saeima.lv
www.twitter.com/jekaba11
www.flickr.com/saeima
www.youtube.com/SaeimaSAB
www.instagram.com/jekaba11