Ir izsludināta pieteikšanās uz SSE Riga projektu „Jauno līderu akadēmija / Future Leaders Academy 2019”

SSE Riga

Future Leaders Academy 2019

(Jauno Līderu Akadēmija 2019)

Ir izsludināta pieteikšanās uz SSE Riga projektu „Jauno līderu akadēmija / Future Leaders Academy 2019”.  Pieteikuma anketa pieejama šeit:  https://www.sseriga.edu/future-leaders-academy

Programmas mērķis ir izglītot, iedvesmot un attīstīt jaunos, potenciālos Latvijas politiķus un sabiedrības līderus vecumā no 18 līdz 27 gadiem.  Ja Tevi interesē politika, ja saisti savu nākotni ar Latvijas un pasaules attīstību, gribi iepazīties ar līdzīgi domājošiem jauniešiem un ekspertiem, kā arī esi gatavs pilnveidot savas līderības un komunikācijas prasmes – piesakies!

Programma norisināsies piecas nedēļas nogales maijā un jūnijā, un apmācības būs saistītas gan ar Latvijas un pasaules problēmu padziļinātu izzināšanu, gan ar līderības un komunikāciju prasmju attīstību, kā arī sniegs iespēju tikties ar Latvijas un Eiropas ekspertiem, lai veidotu kontaktu tīklu. Programmas laikā ir paredzētas tikšanās ar visām Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām un to politiķiem.  Pati programma noslēgsies ar jauniešu uzstāšanos sarunu festivāla “LAMPA”, kurā būs iespēja prezentēt savu vīziju par Latvijas attīstību.

Iepriekšējos gados programmā kā lektori ir piedalījušies: bijušais Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Latvijas Republikas Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola; bijušais Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs un partijas “Par!” valdes priekšsēdētājs Daniels Pavļuts; politiķe un Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa Egnere; Rīga Toastmasters līdzdibinātāja Vanda Dauksta; asociācijas “Quo Tu Domā?” līdzdibinātāji; SSE Riga profesors Mortens Hansens; Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra “Re:Baltica” līdzdibinātāja un žurnāliste Inga Spriņģe; Žurnāla “IR” līdzdibinātājs un žurnālists Pauls Raudseps; Telekanāla “LNT” žurnāliste Ilze Dobele, kā arī daudzi citi.

Programmas pamata darba valoda ir latviešu ar atsevišķām lekcijām angļu valodā. Dalībnieku piedalīšanos programmā apmaksā Zviedrijas vēstniecība Latvijā ar Zviedru institūta atbalstu.

Programmas pamatdarbība norisināsies Rīgas Ekonomikas augstskolā / Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga), Strēlnieku ielā 4a, Rīgā.

Programmas norises datumi un tēmas*

10.-12.maijs – Argumentācija un kritiskā domāšana / Lietišķā etiķete ar Irmu Kalniņu;

24.-26.maijs – Politikas līmeņi un ideoloģija / Publiskā runa ar Vandu Daukstu;

7.-9.jūnijs – Ekonomika un labklājība / Ķermeņa valoda ar Vandu Daukstu;

14.-16.jūnijs – Globalizācijas izaicinājumi / Saskarsme ar medijiem ar Ilzi Dobeli;

28. -30.jūnijs – Sarunu festivāls LAMPA / Publiskā uzstāšanās LAMPĀ.

  • Piektdienās – no plkst. 17:00 līdz 21:30 (izņemot 10.05 un 28.06, kad paredzēta palikšana pa nakti viesnīcā);
  • Sestdienās – no plkst. 09:30 līdz 17:00 (izņemot 29.06, kad paredzēta palikšana pa nakti viesnīcā);
  • Svētdienās – no plkst. 09:30 līdz 15:00.

* Programmas dalībniekiem obligāti ir jābūt pieejamiem visos datumos, izņemot pēkšņus vai objektīvi attaisnojošus iemeslus kādā no datumiem.

Dalībai programmā tiks izvēlēti 15-20 Latvijā dzīvojoši jaunieši.  Dalībniekiem no Latvijas reģioniem tiks kompensēti arī transporta izdevumi un nodrošināta viesnīca Rīgā.

Pieteikties dalībai programmā var līdz 2019. gada 25. martam. Atbilde par dalību tiks sniegta līdz 2019. gada aprīļa vidum.  Pieteikumam obligāti ir jāpievieno motivācijas video (maksimālais garums 2 minūtes).  Pieteikuma anketa šeit: https://www.sseriga.edu/future-leaders-academy