Aicina skolēnus piedalīties «Ēnu dienā» un iepazīt profesijas

Ventspils siltums, Ventspils poliklīnika, Ventspils nekustamie īpašumi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina skolēnus iepazīt uzņēmumu darbinieku ikdienas pienākumus, piedaloties Junior Achievement Latvija organizētās karjeras izglītības programmas pasākumā Ēnu diena, kas šogad norisināsies 13. februārī.

Ventspils siltumā skolēniem būs iespēja iepazīties ar četrām siltumapgādes uzņēmuma speciālistu profesijām. Dienas laikā speciālistu ēnām būs iespēja arī doties izzinošā ekskursijā pa katlumāju, lai gūtu priekšstatu par siltumenerģijas ražošanas procesu. Skolēni varēs pieteikties ēnot valdes priekšsēdētāju, finanšu speciālistu, attīstības projektu daļas ekspertu un ekspluatācijas iecirkņa meistaru.

Ventspils poliklīnikā 13. februārī varēs iepazīt fizioterapeita un biomedicīnas laboranta darba ikdienu. Fizioterapeits ir fizikālās terapijas speciālists, kas demonstrē un palīdz pacientiem izpildīt dažādus vingrojumus, savukārt biomedicīnas laborants ir ārstniecības persona, kas pieņem analīžu jeb izmeklējamo materiālu, piedalās tā izmeklēšanā, izvērtē un dokumentē iegūtos testēšanas rezultātus.

Vienlaikus poliklīnika iespēju robežās piedāvā ēnot arī citus medicīnas speciālistus, ja skolēni izrādīs interesi.

Ventspils nekustamie īpašumi šogad pirmo reizi piedalās „Junior Achievement Latvija” organizētajā karjeras izglītības programmā "Ēnu diena", aicinot skolēnus iepazīt uzņēmuma speciālistu darba ikdienu un pienākumus. Skolēni varēs pieteikties ēnot 3 namu pārziņus, juristu, projektu vadītāju un inženieri.

Vairāk nekā 300 skolēniem būs iespējams apmeklēt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) struktūrvienības visā Latvijā un, sekojot VUGD amatpersonu ikdienas darbiem, gūt neatsveramu pieredzi. Ēnu dienā skolēniem būs iespēja iejusties ugunsdzēsēja glābēja, posteņa komandiera, ugunsdrošības inspektora vai citu dienesta amatpersonu amatos.

Lai reģistrētos vakancēm, skolēni aicināti autorizēties mājas lapā http://www.enudiena.lv un izvēlēties sev interesējošo vakanci.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca informē, ka gripas saslimstības pieauguma dēļ Latvijā ir izsludināta gripas epidēmija, tādēļ 13. februārī slimnīcā speciālistus ēnot nevarēs.