Skolēni iegūst balvas Latvijas mēroga mācību uzņēmumu gadatirgū Rīgā

Ventspils skolēnu mācību uzņēmumi guvuši labus panākumus 8.decembrī notikušajā “Junior Achievement Latvia” organizētajā skolēnu mācību uzņēmumu Ziemassvētku tirdziņā "Cits bazārs", kas norisinājās Rīgā, tirdzniecības centra "Domina Shopping" telpās. Skolēni ne tikai tirgojās un savas biznesa idejas demonstrēja pircējiem, bet arī viņus vērtēja profesionāla žūrija.

Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas uzņēmums "Rozītes", kas ražo karameles, ieguva Sociālo mediju balvu un simpātijas balvu no "Orkla group" (Laima, Staburadze, Selga u.c. īpašniece), kā arī bija nominēti starp labākajām pārdošanas komandām. Cits Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas uzņēmums "Camo-mille", kas ražo veselīgus enerģijas batoniņus, ieguva balvu par savas biznesa idejas prezentēšanu 1 minūtes laikā uz skatuves. Jaunrades nama uzņēmumu “Cimdiņdarbnīca” žūrija izvirzīja starp nominantiem, tomēr balvu kategorijā “Sociāli atbildīgs uzņēmums” šoreiz nesaņēma.

Kopā no Ventspils dalības atlasi izturēja un valsts mēroga gadatirgū piedalījās 7 mācību uzņēmumi no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas, 2. vidusskolas, 4. vidusskolas un Jaunrades nama. Pavisam gadatirgū piedalījās 170 skolēnu veidoti uzņēmumi no visas Latvijas. 


Ventspils pašvaldība finansiāli atbalsta skolu dalību mācību uzņēmumu programmā, kā arī nodrošina ar transportu skolēnu dalību Latvijas mēroga gadatirgos. Ventspilī katru gadu tiek rīkoti vismaz 2 pilsētas līmeņa tirdziņi, savukārt katra skola organizē savus tirdziņus ar savu skolēnu dalību.