VeA studentiem pašiem sava atpūtas telpa!

Radošā atmosfērā 14. novembra vakarā tika atklāta jaunā Ventspils Augstskolas (VeA) studentu atpūtas telpa. Telpas funkcionalitāti un pielietojumu novērtēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš, studenti un viesi.

Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš atklāšanas pasākumā teica lielu paldies Ventspils Augstskolas studentiem par iniciatīvu un Ventspils pilsētas domei par piešķirtajiem līdzekļiem studentu atpūtas telpas izveidei D korpusa pagrabstāvā, kur pirms tam bija garderobe, taču tagad izveidota mājīga vieta studentiem. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs uzsvēra to, ka telpas dzīvība būs atkarīga no pašiem studentiem, tādējādi arī novēlēja studentiem iedzīvoties šajā telpā, iedzīvoties Ventspilī un pēc studijām arī dzīvot Ventspilī. Studentu padomes priekšsēdētāja Anna Fedotovska pateicās studentiem, kuriem radās ideja par šādu telpu, dizainerēm, kuras radīja mājīgo un ērto vietu studentiem, un arī Ventspils pilsētas domei par finansiālo atbalstu telpas izveidei. Studenti Aivaram Lembergam uzdāvināja austiņas un ausu aizbāžņus, kuri noderēs, ja studenti turpmāk radoši darbosies jaunajās telpās un šad tad būs nedaudz par skaļu. Anna cer, ka jaunā telpa raisīs studentos radošas domas un idejas, lai varētu piedalīties Ventspils pilsētas domes piedāvātajos projektos dažādu studentu pasākumu organizēšanai.

Pēc svinīgajām uzrunām Ventspils Augstskolas studenti – Kate Zonberga un Roberts Ivanovs – aicināja Aivaru Lembergu doties nelielā ekskursijā pa studentu atpūtas telpu, apskatot un izmēģinot katru no telpas dažādajām zonām. Ekskursijas laikā Aivars Lembergs studentiem sniedza dažādus padomus, kā arī dalījās ar ēdienu receptēm.

Ventspils pilsētas pašvaldība 2017. gadā organizēja vairākas tikšanās ar studentiem, uzklausot viņu vēlmes un vajadzības. Viena no studentu vēlmēm – vieta augstskolā, kur studentiem organizēt dažādus pasākumus un pavadīt brīvo laiku radošā atmosfērā. Pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam un piešķirtajiem līdzekļiem 50 000 eiro apmērā, tagad VeA studentiem ir pieejama mūsdienīga un funkcionāla atpūtas vieta.

Studentu atpūtas telpa iekārtota VeA D korpusa pagrabstāvā, kur studentiem būs iespēja organizēt dažādus pasākumus, sanāksmes, diskusijas, pavadīt laiku, gaidot lekcijas un atpūšoties. Telpa ir sadalīta vairākās zonās – skatuves zona ar 22 sēdvietām, mīksto mēbeļu atpūtas zona, kafijas zona, aktīvās atpūtas zona ar galda tenisu un garderobe.