Aicina jauniešus iesaistīties Latvijas izaugsmes ideju radīšanā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Swedbank, Biznesa augstskola Turība un Latvijas radio mediju platforma pieci.lv aicina piedalīties #idejasLatvijai jauniešu forumā „Latvija – kādu es vēlos” ar savām progresīvajām idejām valsts sociāli – ekonomiskajai attīstībai portālā www.idejaslatvijai.lv . Forums vēlas iesaistīt jauniešus strauja un dinamiska valsts izrāviena veidošanā, celt Latvijas konkurētspēju starptautiskā līmenī un panākt nobriedušās rietumu ekonomikas.

No 15.janvāra portālā www.idejaslatvijai.lv ir iespējams pieteikties dalībai forumā, aizpildot pieteikuma anketu. Pasākums notiks vairākos posmos, un labākās idejas autori un attīstītāji balvā saņems pieredzes apmaiņas braucienu uz Singapūru.

Tieši šodienas jauniešu rokās ir tas, kāda Latvija būs nākotnē – vai tā būs vieta, kur augt un attīstīties, vai tieši otrādi – slīgt vēl dziļākā depresijā. Forums „Latvija – kādu es vēlos” dod iespēju studentiem vai augstskolu absolventiem ietekmēt savu valsti un nākotni jau tagad. Katrs aktīvais Latvijas students var dot savu pienesumu tādai valsts veidošanai, kādā katrs no viņiem vēlētos dzīvot, strādāt, atpūsties, audzināt savus bērnus – būt laimīgs un ar dzīvi apmierināts savas valsts patriots.

Piedalīties var augstskolu studenti vai absolventi vecumā līdz 25 gadiem, aizpildot pieteikuma anketu portālāwww.idejaslatvijai.lv līdz 10.februārim. Pieteikumā jaunieši aicināti 2000 rakstu zīmēs izklāstīt savu Latvijas nākotnes vīziju. 50 labāko darbu autori tiks uzaicināti piedalīties konkursa atklāšanā un satikties ar mentoru, Singapūras Globālā līderības foruma (Global Leadership Forum) vadītāju Lovs Sjevs Thiams (Low Siew Thiam). Dalībnieki varēs iepazīties un sastrādāties ar sev līdzīgi domājošiem un aktīviem jauniešiem un klātienē satikt žūrijas komisiju, kuras sastāvā būs Latvijā veiksmīgi un atpazīstami cilvēki.

Konkursa organizētāji Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Swedbank, Biznesa augstskola Turība un Latvijas radio mediju platforma pieci.lv aicina jauniešus nebūt kūtriem, bet domāt par Latvijas attīstību un dot savu pienesumu valsts augšupejai. LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš: „Singapūra ir izcils piemērs tam, kā maza valsts salīdzinoši īsā laika periodā var „izrauties,” starptautiskās konkurētspējas ziņā apsteidzot ne tikai kaimiņvalstis, bet ikvienu pasaules valsti. Mēs vēlamies tuvoties Singapūras dzīves līmenim un veicināt Latvijas augšupeju. Kurš gan cits, ja ne jaunieši ir tie, kas var spert drosmīgus soļus pretī augstiem sasniegumiem.”

Konkursa mērķis ir rast jaunas un progresīvas idejas valsts izaugsmei un veicināt jauniešu iesaisti valsts sociāli – ekonomiskās politikas veidošanā. Par galvenajiem vērtēšanas kritērijiem ir izvirzīti ieguvumi sabiedrībai, iesniegtās idejas ilgtspēja un novitāte.

Papildu informāciju par forumu un konkursu iespējams uzzināt sociālo tīklu platformās www.facebook.com/idejaslatvijai unwww.twitter.com/idejaslatvijai, ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties www.idejaslatvijai.lv .

Business-Idea