SĀKUSIES PIETEIKŠANĀS STARPTAUTISKAJAI MEDIJU NOMETNEI YOUNG MEDIA SHARKS 2018

No 7. līdz 12. augustam Kuldīgas novada Pelčos norisināsies starptautiskā mediju nometne Young Media Sharks, kur spējīgākie jaunieši no Baltijas nedēļas garumā gūs unikālas zināšanas un praktiskas iemaņas  mediju jomā.

Kā viens no jaudīgākajiem pasniedzējiem būs Somijas YLE TV populārā jauniešu portāla Kioski redaktors Antti Hirvonens, kas novadīs meistarklasi jauniešu medija izveidē, tāpat nometnē piedalīsies ASV reklāmas aģentūras Backyard Productions izpildproducents Kris Mathurs, radio ētera personība Toms Grēviņš, karikatūrists Gatis Šļūka, mūzikas producents DJ Rudd, režisore Madara Dišlere, filmas Kriminālās ekselences fonds komandas pārstāvis un daudzi citi jomas speciālisti.

Pateicoties galvenajam projekta atbalstītājam – Vācijas Federālajai ārlietu ministrijai un Kuldīgas domei –jauniešiem dalība nometnē būs bez maksas. Tiks nodrošināts arī transports no Rīgas un atpakaļ, dzīvošana un ēdināšana nometnes norises vietā, kā arī filmēšanas un montāžas tehnika praktiskajiem darbiem. 

“Jaunieši nāk ne tikai ar jaunām idejām, nesdami svaigas vēsmas mediju vide, viņi arī veido mūsu sabiedrības nākotni, tādējādi dodot savu ieguldījumu plurālisma attīstībā sabiedrībā. Veiksmīgā sadarbība starp Vācijas vēstniecību Rīgā un nevalstisko organizāciju Avantis ir sevi apliecinājusi, jo jaunieši tādējādi ir apguvuši jaunas prasmes mediju jomā, kā arī tās nodod tālāk citiem jauniešiem. Kā Vācijas vēstniecība Rīgā mēs esam gandarīti par to, ka projekts Young Media Sharks saņem Vācijas Ārlietu ministrijas finansiālo atbalstu, jo tas atspoguļo toreizējā ārlietu ministra dr. Franka Valtera Šteinmeiera un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča 2015. gada 17. aprīļa kopīgā paziņojuma garu. Tajā Latvija un Vācija apliecināja vēlmi turpināt stiprināt divpusējās attiecības, tostarp atbalstot pilsonisko sabiedrību,“ atzīst Tomass Šeps, Vācijas vēstneicības Rīgā kultūras nodaļas vadītājs.

Pieteikties nometnei varēs līdz 22. jūlijam projekta mājaslapā YoungMediaSharks.eu Jauniešus izvērtēs pēc radošā uzdevuma un motivācijas vēstules.